ΟΣΦΠ - Την Κυριακή στην Ελλαδα ο Φ. Μπελούτσι

«Θέλω να γράψω ιστορία στον Ολυμπιακό»
Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2008 09:59
UPD:10:04
A- A A+

«Πάντα ήθελα να παίξω σ' ένα μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο και τώρα έχω την ευκαιρία. Θα κάνω τα πάντα για να πετύχω. Θέλω να γράψω ιστορία με τον Ολυμπιακό», δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «SportDay» το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού Φερνάντο Μπελούτσι.

Η πολυπόθητη άφιξη του 24χρονου μέσου στην Ελλάδα αναβλήθηκε για την Κυριακή (ήταν να φθάσει σήμερα) καθώς μαζί του θα έρθει και ο αντιπρόεδρος της Ρίβερ Πλέιτ για να τακτοποιήσει τις λεπτομέρειες της μεταγραφής. Θέμα εμπλοκής πάντως, δεν υπάρχει, δεδομένου ότι η μεταγραφή έχει ανακοινωθεί επισήμως από όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία, με τον παίκτη να δηλώνει ενθουσιασμένος από την προοπτική να αγωνιστεί με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Ακολουθούν τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του Φερνάντο Μπελούτσι στη «SportDay»:

• Τι αισθάνθηκες για το «αντίο» που είπες στη Ρίβερ Πλέιτ;

«Θλίψη, γιατί φεύγω και αφήνω τους συμπαίκτες μου. Όμως νομίζω ότι η μεταγραφή μου στον Ολυμπιακό είναι η καλύτερη επιλογή για το μέλλον μου και θα πρέπει να την εκμεταλλευτώ».

• Θα είναι σημαντικό οικονομικό βήμα και για τη ζωή σου;

«Δεν είναι βασικό θέμα να έχεις πολλά λεφτά. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ότι θα παίξω στην Ευρώπη. Αυτό ήταν το όνειρό μου. Πάντα έβλεπα αγώνες από διάφορα πρωταθλήματα στην τηλεόραση και σκεφτόμουν μέρα νύχτα αυτή τη στιγμή. Ο Ολυμπιακός παίζει στο Champions League και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό. Θα με δει πολύς κόσμος και θα έχω την ευκαιρία να κατακτήσω τίτλους που μου έλειψαν στη Ρίβερ».

• Είναι πίεση για σένα ότι αποτελείς μία από τις ακριβότερες μεταγραφές στην ιστορία του Ολυμπιακού;

«Όχι, δεν το έχω σκεφτεί. Τα χρήματα δεν είναι το παν. Για μένα αυτό που μετράει είναι να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν οι άνθρωποι της ομάδας. Θέλω να βοηθήσω για να πετύχουμε τους στόχους μας. Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα».

• Τι σε ελκύει στον Ολυμπιακό;

«Το είπα και πριν. Οι αγώνες με την Τσέλσι για το Champions League. Ο Ολυμπιακός κατάλαβα ότι είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και μία από τις καλύτερες στην Ευρώπη. Πέρασε στους "16" της διοργάνωσης, που σημαίνει ότι είναι μεγάλη ομάδα. Πάντα ήθελα να παίξω σ' ένα μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο και τώρα έχω την ευκαιρία. Θα κάνω τα πάντα για να πετύχω. Πάω στην Ευρώπη για να παίξω μεγάλη μπάλα».

• Ολυμπιακός. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς αυτό το όνομα;

«Είναι μια σπουδαία ευρωπαϊκή ομάδα, μία από τις καλύτερες, που συμμετέχει διαρκώς στο Champions League. Θέλω να πάω και να γράψω ιστορία με τη φανέλα της».

• Έχεις μόνο ένα τρόπαιο Απερτούρα στη συλλογή σου. Θέλεις να κερδίσεις πολλούς τίτλους με τον Ολυμπιακό;

«Φυσικά και θέλω να κερδίσω πολλούς τίτλους. Γι' αυτό πάω στην Ευρώπη. Αν νόμιζα ότι δεν θα κερδίσω τίποτα, θα έμενα στο σπίτι μου...».

• Ποιο είναι το όνειρό σου από τη μέρα που συμφώνησες να αγωνιστείς στον Ολυμπιακό; Τι θέλεις περισσότερο απ' όλα;

«Να παίξω, να παίξω, να παίξω... Αγαπάω πάρα πολύ το να παίζω ποδόσφαιρο. Ήθελα πάρα πολύ να πάω φέτος στην Ευρώπη. Πιστεύω πως στα 24 μου διανύω την καλύτερη περίοδο της καριέρας μου. Θέλω να πετύχω».

• Ποιο είναι το αγαπημένο σου σύστημα; Πού αγωνίζεσαι καλύτερα; Ποια είναι η αγαπημένη σου θέση και πού μπορείς να προσφέρεις το 100% των δυνατοτήτων σου;

«Δεν έχω αγαπημένη θέση ή κάποια που να προτιμώ να παίζω. Προσαρμόζομαι πολύ εύκολα. Μπορώ να παίξω τόσο στο 4-4-2 όσο και στο 4-3-1-2 ή όπου θέλει ο προπονητής».

• Ο Ολυμπιακός στα περισσότερα ματς του Champions League αγωνίζεται με σύστημα 4-5-1. Σε αυτό το σύστημα πού μπορείς να παίξεις;

«Αυτό είναι καθαρά απόφαση του προπονητή. Οπως είπα και πριν, μπορώ να προσαρμοστώ σε όλα τα συστήματα. Ποτέ δεν αντιμετώπισα πρόβλημα με αυτό. Ούτε θα έχω πρόβλημα στην Ελλάδα. Θέλω να πάω, να μιλήσω με τον προπονητή και να μάθω τι ακριβώς περιμένει ο τεχνικός μου από μένα».

• Ποιες είναι οι πληροφορίες που έχεις πάρει για τον Ολυμπιακό;

«Δεν έχω πάρει πολλές πληροφορίες, διότι πρώτα περίμενα να κλείσει η μεταγραφή. Έχω μάθει πάντως αρκετά πράγματα για τον ελληνικό σύλλογο, όπως για τους πολύ φανατικούς και παθιασμένους φιλάθλους που έχει και τους πολλούς Αργεντινούς που αγωνίζονται εκεί».

• Μίλησες με κάποιον από τους Αργεντινούς ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού;

«Όχι, δεν έχω μιλήσει. Έχω μιλήσει μόνο με τον Εμιλιάνο Ρίβας (αγωνιζόταν στον Ηρακλή). Τον ξέρω και γνώριζα ότι έχει παίξει στην Ελλάδα και έτσι τον πήρα τηλέφωνο. Μου μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη χώρα και τους ανθρώπους της».

• Γνωρίζεις ότι ο Ολυμπιακός είναι πολύ διάσημος για τους φανατικούς φίλους του. Περισσότεροι από 8.000 ταξίδεψαν στην Ιταλία για το ματς με τη Λάτσιο...

«Μου αρέσει πάρα πολύ αυτό. Ελπίζω να μη σταματήσουν να μας ακολουθούν παντού».

• Φημολογείται ότι σου ετοιμάζουν ιδιαίτερη υποδοχή στο αεροδρόμιο. Στο παρελθόν είχαν πάει ακόμα και δέκα χιλιάδες για να καλωσορίσουν τον Ντέταρι. Τι έχεις να τους πεις;

«Θέλω να τους ευχαριστήσω προκαταβολικά για την αγάπη που θα μου δείξουν. Τους υπόσχομαι ότι θα κάνω ό,τι μπορώ μέσα στο γήπεδο για να τους ανταποδώσω την αγάπη τους. Θέλω να τους δώσω πολλές χαρές».

• Ποια είναι η άποψή σου για τους Λεντέσμα, Γκαλέτι, Αρτσούμπι, Νούνιες; Έχεις παίξει ποτέ στο παρελθόν με κάποιον από αυτούς στην ίδια ομάδα;

«Είναι όλοι καλοί παίκτες. Έχω αγωνιστεί μαζί με τον Λεντέσμα στην εθνική ομάδα. Επίσης, εκεί ήμουν συμπαίκτης και με τον Σεμπαστιάν Ρομέρο του Παναθηναϊκού».

• Γνωρίζεις κάποιον άλλον ποδοσφαιριστή από την ομάδα;

«Όχι, δεν ξέρω. Περιμένω να τους γνωρίσω μόλις φτάσω εκεί. Ανυπομονώ γι' αυτή τη στιγμή».

• Πιστεύεις ότι οι πολλοί Αργεντινοί και οι ισπανόφωνοι θα σε βοηθήσουν να προσαρμοστείς γρηγορότερα;

«Ναι, θα αποτελέσουν πολύ μεγάλη βοήθεια για μένα. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις δίπλα σου παίκτες που μιλάνε την ίδια γλώσσα μ' εσένα και έχουν την ίδια καταγωγή».

• Έχεις μιλήσει με κάποιον άνθρωπο από το κλαμπ;

«Όχι, όχι. Θα το κάνω τώρα που θα πάω στην Ελλάδα».

• Τι μπορείς να υποσχεθείς γενικότερα στους φιλάθλους της ομάδας;

«Δεν μου αρέσουν οι υποσχέσεις. Είμαι σίγουρος ότι θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να με αγαπήσουν».

• Αν ήσουν ατζέντης και ήθελες να πουλήσεις τον Μπελούτσι, τι θα έλεγες στους συλλόγους για να διαφημίσεις τον πελάτη σου; Ποια είναι τα δυνατά του σημεία; Τι μπορεί να προσφέρει;

«Πολύ δύσκολη ερώτηση. Πιστεύω ότι είμαι πολύ καλός μέσος. Έχω την ευχέρεια να πετυχαίνω γκολ, να μοιράζω γκολ και έχω τη δική μου προσωπικότητα. Για τα υπόλοιπα πρέπει να απευθυνθείτε στον ατζέντη μου (γέλια)».

• Ίσως ο πιο φανατικός οπαδός του συλλόγου να είναι ο ίδιος του ο πρόεδρος, ο Σωκράτης Κόκκαλης. Θέλεις να του στείλεις κάποιο μήνυμα;

«Θέλω να τον ευχαριστήσω που με εμπιστεύτηκε! Θα προσπαθήσω να κάνω το ίδιο πράγμα που κάνω κι εδώ. Να παίξω το καλύτερο ποδόσφαιρο που ξέρω και να σκοράρω όσα περισσότερα γκολ μπορώ. Θέλω να γράψω ιστορία...».

• Πότε είπες τελικά ναι στον Ολυμπιακό; Ήταν όλα θέμα χρημάτων; Τι μέτρησε περισσότερο στην απόφασή σου;

«Όχι, πραγματικά ήθελα να αγωνιστώ στην Ευρώπη, ήταν το όνειρό μου. Ήξερα ότι αγωνίζονται πολλοί Αργεντινοί εκεί. Τα χρήματα είναι πολύ σημαντικά, αλλά δεν είναι το παν στη ζωή».

• Βλέπεις τον Ολυμπιακό ως ένα πρώτο βήμα στην καριέρα σου στην Ευρώπη; Θέλεις να ωριμάσεις στην Ελλάδα και εν συνεχεία να πας σε κάποιο πιο γνωστό πρωτάθλημα;

«Ίσως, αλλά στο μέλλον. Τώρα σκέφτομαι μόνο το νέο μου κλαμπ».

• Ο Γιάγια Τουρέ αγωνιζόταν πριν από δύο χρόνια στον Ολυμπιακό και τώρα είναι βασικός στην Μπαρτσελόνα. Θέλεις να ακολουθήσεις την πορεία του;

«Όχι, όπως είπα και πριν, δεν το σκέφτομαι αυτό τώρα. Θα ήταν πολύ ωραία να αγωνιστώ στο μέλλον σ' ένα κλαμπ όπως είναι η Μπαρτσελόνα ή η Ρεάλ. Αλλά η μεταγραφή μου στην Ελλάδα είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα για μένα και θέλω να την κάνω σωστά αυτή την κίνηση. Θέλω να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου στον Ολυμπιακό. Δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον».

«Θέλω να παίξω με τον ΠΑΟ»

• Θα παίξεις στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό;

«Εγώ θέλω πάρα πολύ να παίξω και πιστεύω πως θα είμαι έτοιμος. Θα δούμε όμως. Η ομάδα θα αποφασίσει. Εγώ έκανα ατομικές προπονήσεις, αλλά δεν είναι το ίδιο με το να προπονείσαι με την υπόλοιπη ομάδα. Θα δουλέψω σκληρά για να φθάσω στο επίπεδο που θα είμαι έτοιμος να παίξω σε αυτό το παιχνίδι. Μου έχουν πει ότι είναι πολύ σημαντικό».

• Η ΑΕΚ του Ριβάλντο είναι πρώτη στο ελληνικό πρωτάθλημα. Εκτός του Αρουαμπαρένα, στηρίζεται σε Βραζιλιάνους παίκτες. Το βλέπεις σαν κόντρα Βραζιλίας και Αργεντινής;

«Δεν μιλάω για άλλες ομάδες. Μόνο για τη δική μου. Ο Ολυμπιακός είναι ο πρωταθλητής και θέλω να παραμείνει. Οι άλλοι πρέπει να νικήσουν τον πρωταθλητή».

• Πριν από τον Ολυμπιακό τι ήξερες για την Ελλάδα;

«Πήραν το πανευρωπαϊκό! Καλή ομάδα η Εθνική τους. Το ελληνικό ποδόσφαιρο προοδεύει και μάλιστα πολύ γρήγορα. Είναι τιμή μου που θα παίξω στη χώρα των πρωταθλητών Ευρώπης».

«Δεν φοβάμαι την Τσέλσι»

• Όταν πληροφορήθηκες ότι ο Ολυμπιακός κληρώθηκε να αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο του Champions League την Τσέλσι, τι είπες στον εαυτό σου;

«Σκέφτηκα ότι η Τσέλσι είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα, με σπουδαίους παίκτες. Όμως δεν φοβάμαι. Θα είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος, αλλά πιστεύω ότι στο ποδόσφαιρο κάθε ομάδα μπορεί να νικήσει την αντίπαλό της».

• Πήρες την απόφαση να πας στον Ολυμπιακό πριν από την κλήρωση; Η ομάδα που θα αντιμετώπιζε ο Ολυμπιακός στην επόμενη φάση αποτελούσε κριτήριο για την απόφασή σου ή όχι;

«Όχι, ήταν πολύ σημαντικό που γνώριζα ότι ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ σπουδαία ευρωπαϊκή ομάδα, μία από τις καλύτερες της ηπείρου. Δεν με ενδιέφερε τίποτε άλλο. Φυσικά και ήθελα να πληροφορηθώ τον αντίπαλο αλλά αυτό δεν έπαιξε κανένα ρόλο στην απόφασή μου».

• Ο Ολυμπιακός παίζει πολύ καλά φέτος στο Champions League. Μπορείς να τον βοηθήσεις να γίνει καλύτερος;

«Το ελπίζω (γέλια)»!

• Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Τσέλσι στην επόμενη φάση του Champions League. Μπορεί να προκριθεί; Φοβάσαι την αγγλική ομάδα;

«Όχι, δεν φοβάμαι, όπως είπα και νωρίτερα. Κάθε ματς πρέπει να παίζεται. Στα λόγια πολλά λέγονται. Αυτά που γίνονται μέσα στο γήπεδο μετράνε. Έχω πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση και πίστη στις δυνατότητές μου».

• Πιστεύεις πως ακόμα και η πιο πλούσια ομάδα του κόσμου μπορεί να ηττηθεί από ένα «φτωχό» σύλλογο της διοργάνωσης;

«Φυσικά. Στην Αργεντινή συμβαίνει αυτό συνέχεια. Η Λανούς κέρδισε το πρωτάθλημα στη χώρα μου. Αυτό είναι η απάντησή μου».

• Φαντάζεσαι να νικήσετε την Τσέλσι;

«Αν μιλάς για όνειρα και τι φαντάζομαι γι' αυτή τη νέα περιπέτεια στην καριέρα μου, μπορώ να σου ότι ονειρεύομαι να κατακτήσουμε το Champions League με τον Ολυμπιακό. Αυτό είναι που θέλω πάνω απ' όλα. Αυτή είναι η ευχή μου που θέλω να πραγματοποιηθεί. Θα είμαι ο απόλυτος επαγγελματίας για το καλό της ομάδας. Πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε μεγάλα πράγματα και ότι μαζί θα γράψουμε ιστορία».

• Ποιο είναι το μήνυμά σου στην Τσέλσι;

«Δεν έχω κανένα μήνυμα. Αυτό που λέω είναι ότι περιμένω να παίξουμε αντίπαλοι και φυσικά να τους κερδίσουμε!».

• Ο κόσμος περιμένει με ανυπομονησία αυτά τα παιχνίδια. Τι τους υπόσχεσαι;

«Να ξέρουν ότι θα κάνω τα πάντα για να τους κάνω ευτυχισμένους».

Πηγή: SuperΣπορ FM 94,6

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις