Απαγόρευση προϊόντων με αλλεργιογόνες ουσίες

Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2008 14:06
A- A A+

¶μεσα αποσύρονται από την Ελληνική αγορά προιόντα με αλλεργιογόνες ουσίες, μετά από ενημέρωση που είχε ο ΕΦΕΤ από το Συστήμα Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές της ΕΕ.

Ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε για τη διακίνηση τριών ειδών τροφίμων, στα οποία διαπιστώθηκε η ύπαρξη αλλεργιογόνου ουσίας και συγκεκριμένα πρωτεΐνης γάλακτος, η οποία όμως δεν αναγραφόταν στη συσκευασία, καθώς και η διακίνηση ενός άλλου τροφίμου, στο οποίο παρατηρήθηκε μεγάλη ποσότητα ιωδίου.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα κάτωθι προϊόντα:

- Ρόφημα σοκολάτας, με την εμπορική ονομασία «Ρόφημα ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ», που παράγεται από την κυπριακή επιχείρηση «People’s coffee grinding Co LTD». Το συγκεκριμένο προϊόν, στο οποίο ανιχνεύτηκε πρωτεΐνη γάλακτος, η οποία δεν επισημαίνεται, ως όφειλε, διακινείται σε συσκευασίες των 250gr και με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 16.04.2008.

- Εξοχική, σούπα ανοιξιάτικη, με την εμπορική ονομασία «Maggi». Το συγκεκριμένο προϊόν, στο οποίο ανιχνεύτηκε πρωτεΐνη γάλακτος, η οποία δεν επισημαίνεται, ως όφειλε, διακινείται σε συσκευασίες των 67gr, με αριθμό παρτίδας 71310702Α και με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 06.2008.

-Ζωμός για ζυμαρικά κλασσικός, με την εμπορική ονομασία «Maggi». Το συγκεκριμένο προϊόν, στο οποίο ανιχνεύτηκε πρωτεΐνη γάλακτος, η οποία δεν επισημαίνεται, ως όφειλε, διακινείται σε συσκευασίες των 132gr, με αριθμό παρτίδας 715903643 και με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 06.2008.

- Φύκη, με αρχική εμπορική επωνυμία «Meereskraut geschnitten». Το συγκεκριμένο προϊόν, στο οποίο ανιχνεύτηκε υψηλή ποσότητα ιωδίου, είναι κινέζικης προέλευσης και διακινήθηκε στην Ελλάδα από τη γερμανική επιχείρηση «SLCO GmbH & Co. KG». Η ελληνική εταιρεία διακίνησης είναι η «Mezeievskaja Olga» (Ζαΐμη 39, 55337 Θεσσαλονίκη). Πρόκειται για φύκη, σε συσκευασίες των 20gr και με ημερομηνία λήξης 14.03.2009.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων από τις επιχειρήσεις και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται όσοι καταναλωτές παρουσιάζουν αλλεργικές αντιδράσεις σε γάλα να μην καταναλώσουν τα αντίστοιχα προϊόντα: ρόφημα σοκολάτας, σούπα και ζωμό για ζυμαρικά. Επίσης, συστήνεται να μην καταναλώσουν τα ανωτέρω φύκη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή