Επίθεση Γ. Παπανδρέου στον Πρωθυπουργό για την υπόθεση Ζαχόπουλου

Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2008 19:43
UPD:20:11
A- A A+

Σφοδρή επίθεση προσωπικά στον Πρωθυπουργό εξαπολύει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, με συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.

Ο κ. Παπανδρέου κρίνει ως υπεύθυνο τον Πρωθυπουργό για τη «σήψη και την παρακμή» στην πολιτική ζωή του τόπου, ενώ κάνει επίσης λόγο για μεθοδευμένη προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης.

Επίσης κατηγορεί τον Πρωθυπουργό ότι καθοδηγείται από ένα σύστημα συμφερόντων με απώτερο στόχο –όπως αναφέρει- την παραμονή του στην εξουσία, ενώ κάνει λόγο και για πρωτοφανή συμβάντα στο χώρο της Δικαιοσύνης.

«Σε περίπτωση που αρνηθούν να προσέλθουν στη Βουλή αυτό συνιστά απόδειξη ενοχής και φόβου» δήλωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ¶ννα Διαμαντοπούλου προσθέτοντας ότι αυτή την περίοδο βιώνουμε την αρρωστημένη πλευρά της πολιτικής.

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε σήμερα αίτημα http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/01/04/1458625.htm για την κλήση όλων των υπουργών Πολιτισμού από το 2004 έως σήμερα -και κατά συνέπεια και του ίδιου του πρωθυπουργού- στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση Ζαχόπουλου.

Σε ό,τι αφορά την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ αναφέρει σε ανακοίνωσή του τα εξής: «Όπως έχουμε ξανατονίσει ως ΚΚΕ, θα πρέπει να πέσει άπλετο φως σε όλες τις πτυχές της υπόθεσης Ζαχόπουλου. Σε αυτή την κατεύθυνση το ΚΚΕ θα συμβάλλει σε κάθε μορφής έλεγχο για τη διερεύνησή της».

Αρση τηλεφωνικών και τραπεζικών απορρήτων

Με βούλευμα του Συμβούλιου Πλημμελειοδικών αίρεται το απόρρητο των επικοινωνιών του Χρήστου Ζαχόπουλου και της 34χρονης Εύης Τζέκου από την 1η Νοεμβρίου έως τις 20 Δεκεμβρίου του 2007. Παράλληλα αίρεται το απόρρητο των τραπεζικών τους λογαριασμών μετά το 2003.

Το πρωί κατέθεσαν στον εισαγγελέα, για το σκέλος της υπόθεσης που αφορά την οικονομική διαχείριση στο υπουργείο Πολιτισμού, ο διευθυντής έκδοσης της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος Σεραφείμ Κοτρώτσος και ο Αντώνης Καρατζαφέρης.

ΓΣΕΕ: Αναστολή συνεργασίας με το νομικό σύμβουλο Χ. Νικολιτσόπουλο

Eν τω μεταξύ, την αναστολή της εργασιακής σχέσης του δικηγόρου Χρήστου Νικολιτσόπουλου με τη ΓΣΕΕ έως ότου διαλευκανθεί η υπόθεση Ζαχόπουλου, αποφάσισε η Συνομοσπονδία http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/01/04/1458639.htm .

Στον ανακριτή τη Δευτέρα η πρώην συνεργάτης Ζαχόπουλου

Τη Δευτέρα θα προσέλθει και πάλι στον ανακριτή η 35χρονη πρώην συνεργάτης του Χρήστου Ζαχόπουλου, που κατηγορείται για εκβίαση του προϊσταμένου της στο ΥΠΠΟ http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/01/04/1458611.htm .

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή