Ρεκόρ κατασχέσεων το 2007 από τη Νομαρχία Πειραιά

Σε 1.279.634 κιλά ανήλθαν οι ακατάλληλες για κατανάλωση ποσότητες
Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2008 11:33
A- A A+

Κάθε προηγούμενο ξεπέρασαν οι κατασχέσεις και οι απαγορεύσεις εισόδου στην χώρα των ακατάλληλων για κατανάλωση προϊόντων ζωικής και φυτικής προέλευσης που πραγματοποίησε η Νομαρχία Πειραιά για το έτος 2007, στo πλαίσιo των καθημερινών ελέγχων που διενεργούνται για την περιφρούρηση της δημόσιας υγείας και την προστασία των καταναλωτών.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι κτηνίατροι και οι γεωπόνοι της Νομαρχίας κατάφεραν να αποτρέψουν να φτάσουν στο πιάτο των συμπολιτών μας καταναλωτών την χρονιά που πέρασε συνολικά 1.279.634 κιλά ακατάλληλα για κατανάλωση εγχώρια και εισαγόμενα τρόφιμα ζωικής και φυτικής προέλευσης, ποσότητα που είναι η μεγαλύτερη που έχει κατασχεθεί μέσα σε ένα έτος από το 2003 μέχρι σήμερα.

Ρεκόρ σημειώθηκε και στον αριθμό των διεξαγόμενων ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν σε όλα τα σημεία εμπορίας και διακίνησης τροφίμων ζωικής και φυτικής προέλευσης και οι οποίοι ανήλθαν για το 2007 σε 13.392.

Παράλληλα ο Νομάρχης Πειραιά με αποφάσεις του, μετά από τους ελέγχους των γεωπόνων και των κτηνιάτρων επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 177.050 ευρώ σε επιχειρηματίες που παραβίασαν την κείμενη νομοθεσία. Και αυτό το ποσό των προστίμων είναι το μεγαλύτερο που έχει μέχρι σήμερα επιβληθεί για τέτοιου είδους παραβάσεις καταγράφοντας μάλιστα αύξηση της τάξης του 24 % σε σχέση με τα αντίστοιχα πρόστιμα που επιβλήθηκαν το 2006.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή