Κένυα: Τους 486 έφθασαν οι νεκροί

Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2008 13:30
UPD:13:37
EPA/STEPHEN MORRISON

A- A A+

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στις ταραχές που ακολούθησαν τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στην Κένυα έφθασε τους 486, 100 περισσότεροι από τις προηγούμενες εκτιμήσεις, σύμφωνα με κυβερνητική επιτροπή την οποία επικαλούνται τα τοπικά ΜΜΕ.

Τον απολογισμό των θυμάτων έδωσε στη δημοσιότητα ο τηλεοπτικός σταθμός KTN, ο οποίος επικαλέσθηκε κυβερνητική επιτροπή που συστάθηκε για να αντιμετωπίσει την κρίση, η οποία προκλήθηκε λόγω της αμφισβητούμενης εκλογικής νίκης του σημερινού προέδρου Μουάι Κιμπάκι.

«Εθνικές εκκαθαρίσεις»

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεθνούς Διάσκεψης για την περιοχή των Μεγάλων Λιμνών της Αφρικής (CIRGL), ορισμένες από τις βιαιότητες που διαπράχθησαν μετά τις εκλογές της 27ης Δεκεμβρίου στην Κένυα μπορούν να συγκριθούν με «εθνικές εκκαθαρίσεις και γενοκτονία».

«Ορισμένες δολοφονίες διαπράχθησαν εν ψυχρώ και μπορούν να συγκριθούν με εθνικές εκκαθαρίσεις και γενοκτονία γιατί στόχος τους ήταν οι πιο ευάλωτοι, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά», αναφέρει η ανακοίνωση της CIRGL που δόθηκε στη δημοσιότητα στο Ναϊρόμπι.

«Οι πρόσφυγες, οι εκτοπισμένοι στο εσωτερικό της χώρας, οι εκστρατείες μίσους και οι απειλές για γενοκτονία επιστρέφουν στην περιοχή», προειδοποιεί η ανακοίνωση.

AΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή