ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Καραμανλής δεν θέλει την αλήθεια στην υπόθεση Ζαχόπουλου

«Δεν υπάρχει δημοσιογραφικό απόρρητο για τον κ. Ανδριανό»
Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2008 17:10
A- A A+

Ανεβάζει τους τόνους το ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση Ζαχόπουλου, στοχοποιώντας τον ίδιο τον πρωθυπουργό ως υπεύθυνο συγκάλυψης.

Σε κοινές δηλώσεις που έκαναν σήμερα για το θέμα ο γραμματέας του Κινήματος, Νίκος Αθανασάκης, ο επικεφαλής Πολιτικού Σχεδιασμού, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, και ο εκπρόσωπος Τύπου Γιάννης Ραγκούσης, υπογράμμισαν ότι το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει στην πρότασή του να κληθεί ο πρωθυπουργός στην Επιτρoπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Όσο για την πρόταση-αντεπίθεση 22 βουλευτών της ΝΔ που ζήτησαν σήμερα την κλήτευση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων όλων των διατελεσάντων υπουργών Πολιτισμού από τις 25 Σεπτεμβρίου 1996, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δήλωσαν ότι γίνεται αποδεκτή από την αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς όπως επεσήμαναν, η πρόταση αυτή συνιστά αποδοχή της προηγούμενης πρότασης του ΠΑΣΟΚ και επομένως και οι ίδιοι οι βουλευτές της ΝΔ ζητούν από τον πρωθυπουργό να ενημερώσει την Επιτροπή σχετικά με την υπόθεση Ζαχόπουλου.

Τα τρία στελέχη του ΠΑΣΟΚ έθεσαν το ερώτημα αν ο πρωθυπουργός θέλει να μαθευτεί η αλήθεια για την υπόθεση του Ζαχόπουλου, με τον κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου να υποστηρίζει ότι ο κ. Καραμανλής δεν θέλει την αλήθεια επειδή φοβάται ότι τα στοιχεία που θα προκύψουν, φθάνουν μέχρι την κυβέρνηση και τον ίδιο.

Ο κ. Αθανασάκης διερωτήθηκε αν η δικαιοσύνη ενδιαφέρεται να δει πότε έγινε η επέμβαση στο DVD και αν το ίδιο ενδιαφέρει και τον πρωθυπουργό.

Στο στόχαστρο του ΠΑΣΟΚ και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Γιάννης Ανδριανος, ο οποίος, όπως είπαν αναφερόμενοι στο θέμα του επίμαχου DVD, διέπραξε τουλάχιστον το αδίκημα της ψευδορκίας. Aπαντώντας μάλιστα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο κ. Αθανασάκης παρατήρησε πως δεν υπάρχει δημοσιογραφικό απόρρητο για τον κ. Ανδριανό, καθώς το Μέγαρο Μαξίμου δεν είναι μέσο ενημέρωσης και ο κ. Ανδριανός ενεπλάκη στην υπόθεση ως διευθυντής του Γραφείου Τυπου του κ. Καραμανλή. «Ο κ. Ανδριανός δεν λειτουργεί αυτοβούλως, αλλα κατόπιν εντολών», υπογράμμισε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Ραγκούσης επεσήμανε πως από τη στιγμή που ο κ. Ανδριανός δηλώνει ότι το επίμαχο dvd του το παρέδωσε δημοσιογράφος, ουσιαστικά καταλύει ο ίδιος το δημοσιογραφικό απόρρητο, διότι, όπως χαρακτηριστικά είπε, δημοσιογραφικό απόρρητο εν μέρει δεν υπάρχει. «Αν ο κ. Καραμανλής δεν θέλει να νομίζει ο ελληνικός λαός ότι κουκουλώνει την υπόθεση, πρέπει να δώσει εντολή στον κ. Ανδριανό να πει όλη την αλήθεια, αλλιώς αναλαμβάνει ο ίδιος την ευθύνη», υπογράμμισε.

Εξάλλου τα τρία στελέχη του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισαν κίνηση αντιπερισπασμού το αίτημα του πρωθυπουργού να διεξαχθεί προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το ασφαλιστικό. Τέσσερα χρόνια τώρα, σημείωσε ο κ. Αθανασάκης, η κυβέρνηση αντί να καταθέσει τις προτάσεις της για το ασφαλιστικό αλλάζει τους υπουργούς Εργασίας. Το μόνο μετρήσιμο αποτέλεσμα απο την πλευρά της κυβέρνησης σε σχέση με το ασφαλιστικό είναι τα ποσά που χάθηκαν από τα ασφαλιστικά ταμεία με τα δομημένα ομόλογα, συμπλήρωσε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή