Τζ. Μπους: «Η Τουρκία να ενταχθεί στην Ε.Ε. για το καλό της ειρήνης»

«Εξαιρετικό παράδειγμα συνύπαρξης της δημοκρατίας με το Ισλάμ για όλο τον κόσμο»
Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2008 19:43
A- A A+

Την επιθυμία του να ενταχθεί η Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, «για το καλό της ειρήνης», εξέφρασε ο πρόεδρος Μπους σε δηλώσεις του κατά τη σημερινή συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Αμντουλάχ Γκιουλ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος περιέγραψε την Τουρκία ως μία γέφυρα μεταξύ της Ευρώπης και του μουσουλμανικού κόσμου και μεταξύ άλλων τόνισε:

«Η Τουρκία αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα για όλα τα έθνη στον κόσμο, όπου είναι δυνατή η συνύπαρξη της δημοκρατίας με μία μεγάλη θρησκεία όπως το Ισλάμ».

«Πιστεύω ακράδαντα ότι η Ευρώπη θα επωφεληθεί όταν η Τουρκία θα γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης», συνέχισε ο Τζορτζ Μπους και συμπλήρωσε λέγοντας: «Είναι προς το συμφέρον της ειρήνης να γίνει δεκτή η Τουρκία στην Ε.Ε.».

Στην πρώτη του επίσκεψη στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ συζήτησε με τον Αμερικανό πρόεδρο για ενεργειακά ζητήματα καθώς και για το θέμα του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ), το οποίο ο Τζόρτζ Μπους αποκάλεσε «κοινό εχθρό».

«Είναι εχθρός της Τουρκίας, εχθρός του Ιράκ και εχθρός όσον επιθυμούν να ζουν εν ειρήνη. Οι ΗΠΑ, μαζί με την Τουρκία, βρίσκονται αντιμέτωποι με αυτούς (τους αντάρτες του ΡΚΚ) και θα συνεχίσουμε να είμαστε αντιμέτωποι για το καλό της ειρήνης», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή