Πάνος Σόμπολος: Ο κ. Ανδριανός να πράξει κατά συνείδηση

ΕΣΗΕΑ: «Το δημοσιογραφικό απόρρητο δεν μπορεί να γίνει άλλοθι για την κάλυψη παράνομων ενεργειών και παραλείψεων»
Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2008 20:14
A- A A+

«Το δημοσιογραφικό απόρρητο δεν μπορεί να γίνει άλλοθι για την κάλυψη παράνομων ενεργειών και παραλείψεων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ για το θέμα του δημοσιογραφικού απορρήτου που επικαλέστηκε ο επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού, Γιάννης Ανδριανός, και με αφορμή τις σχετικές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Θ. Ρουσόπουλου.

Στην ανακοίνωσή που εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου για το θέμα, σημειώνεται επίσης πως «ανάμεσα στο δικαίωμα και την υποχρέωση του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, που ισχύει με βάση το εθιμικό δίκαιο, ο δημοσιογράφος απέναντι σε υπέρτατα αγαθά και αρχές, οφείλει να κρίνει και να σταθμίσει αυτά και να πράττει κατά συνείδηση».

«Απαράδεκτη η στάση Ρουσόπουλου»

«Το μείζον πολιτικό θέμα που έχει δημιουργηθεί δεν θα επιτρέψουμε να μετακυληθεί στις πλάτες των δημοσιογράφων, όπως αυτό επιχειρείται τις τελευταίες μέρες», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, ενώ ακολουθεί ευθεία βολή κατά του κ. Ρουσόπουλου:

«Το δ.σ. της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση του κ. Θ. Ρουσόπουλου και επισημαίνει ότι πολύ αργά θυμήθηκε να παραδίδει μαθήματα Δεοντολογίας», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της σημερινής συνεδρίασης, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Πάνος Σόμπολος, κάλεσε τον κ. Ανδριανό να πράξει κατά συνείδηση, όσον αφορά την αποκάλυψη η μη του ονόματος του δημοσιογράφου που του έδωσε το επίμαχο DVD στην υπόθεση Ζαχόπουλου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, στην αναφορά του για το θέμα, παρατήρησε ότι «από την απόφαση της ΕΣΗΕΑ για το δημοσιογραφικό απόρρητο (που επικαλείται ο κ. Γιάννης Ανδριανός) δεν κρίνεται αν υπάρχει δημοσιογραφικό απόρρητο ή όχι, κρίνεται η ίδια η ΕΣΗΕΑ».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή