Με την επιστροφή των Μαρμάρων συνδέουν οι Times την υπόθεση Ζαχόπουλου

«Σεξ ψέμματα και DVD συγκλονίζουν το υπουργείο Πολιτισμού στην Ελλάδα»
Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2008 12:36
UPD:17:19
A- A A+

«Σεξ ψέμματα και DVD συγκλονίζουν το υπουργείο Πολιτισμού στην Ελλάδα» («Sex, lies and DVDs shake culture ministry in Greece) τιτλοφορείται δημοσίευμα των Times του Λονδίνου για την υπόθεση Ζαχόπουλου.

«Αρχισε σαν ιστορία σεξ, ψεμμάτων και κρυφών βίντεο στην "καρδιά" του υπουργείου που έχει αναλάβει την επιστροφή των Ελγινείων Μαρμάρων στην Ελλάδα», αναφέρει το δημοσίευμα-ανταπόκριση του δημοσιογράφου John Carr για τους Τimes. «Αλλά μετά από δύο απόπειρες αυτοκτονίας και κατηγορίες εκβιασμού και ενδημικής διαφθοράς, η υπόθεση θέτει εν αμφιβόλω την ηθική εξουσία του υπουργείου Πολιτισμού την ώρα που διεκδικεί την επιστροφή των Μαρμάρων», επισημαίνεται χαρακτηριστικά, σε μια νέα απόπειρα των Βρετανών (μετά από ανάλογο δημοσίευμα του BBC) να συνδεθεί η υπόθεση Ζαχόπουλου με την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

Το σκάνδαλο, γράφουν οι Τimes, έχει πλήξει τη δημοτικότητα της συντηρητικής κυβέρνησης και το γόητρο του υπουργείου Πολιτισμού.

«Ο κ. Ζαχόπουλος ήταν κεντρικό πρόσωπο στην καμπάνια για την επιστροφή των Ελγινείων Μαρμάρων και πλέον είναι διάχυτη μία αίσθηση ντροπής για το γενονός ότι το υπουργείο που προέτασσε το ηθικό έρεισμα για την επιστροφή τους, ταλανίζεται από ένα σκάνδαλο», καταλήγει το άρθρο του John Carr.

Όλο το άρθρο στο link: http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/europe/article3155784.ece

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή