Δριμεία επίθεση Παπανδρέου κατά δικαστικών

Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2008 16:58
UPD:17:32
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

A- A A+

Στο στόχαστρο του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, βρέθηκαν εκτός από την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό, δικαστικοί που όπως είπε, υπηρετούν την κυβερνητική παράταξη.

«Λέτε ότι στέλνετε τα σκάνδαλα στη Δικαιοσύνη. Μόνο που για σας, Δικαιοσύνη είναι κάποιοι εγκάθετοι δικαστικοί λειτουργοί, που έχουν ταχθεί να υπηρετούν την κυβερνητική παράταξη. Και αυτό δεν είναι απλώς σκάνδαλο,αλλά υπονόμευση των δικαστικών θεσμών. Και καλώ τους δικαστικούς λειτουργούς να αντισταθούν», τόνισε ο κ. Παπανδρέου από το βήμα της Βουλής, αναφερόμενος στην υπόθεση Ζαχόπουλου και πρόσθεσε:

«Έχουμε σεμνά και ταπεινά, καθημερινό δελτίο σκανδάλων. Το μόνο που απομένει πια, είναι η συγκάλυψή τους - και η κυβέρνηση ψάχνει σανίδα σωτηρίας, λέγοντας πως όλοι είμαστε ίδιοι. Προσπαθεί να μας πείσει ότι όλα αυτά είναι φαινόμενα φυσιολογικά και καθημερινά, αλλά δεν είναι. Αποτελούν αίσχος για τη χώρα μας, υπονόμευση της δημοκρατίας μας, ένας γρήγορος κατήφορος για την ίδια τη ΝΔ, η οποία ψάχνει για συνενόχους στον ίδιο κατήφορο. Δεν θα βρείτε όμως, συνενόχους σε μας».

«Καλώ την τάξη των δικαστικών λειτουργών, να αντισταθούν και να ανατρέψουν αυτή τη φαύλη λειτουργία των δημοκρατικών μας θεσμών στον χώρο της Δικαιοσύνης», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου και συμπλήρωσε λέγοντας:

«Τι γίνεται, κύριοι, με την υπόθεση των υποκλοπών; Τι γίνεται, κύριοι, με τις υποθέσεις των σκανδάλων των ομολόγων; Με το πόρισμα του κ. Ζορμπά; Τι γίνεται με τον ΓΕΡΜΑΝΟ; Με την Επιτροπή Ανταγωνισμού και τους λεγόμενους κουμπάρους;»

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή