Ευ.Αντώναρος: «Η κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή μιλάει πάντα τη γλώσσα της αλήθειας»

Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2008 14:43
A- A A+

Η κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή, μιλάει πάντα τη γλώσσα της αλήθειας, τόνισε σήμερα ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, σχολιάζοντας χθεσινή δήλωση της υπουργού Εξωτερικών, Ντόρας Μπακογιάννη, που μίλησε για απαξίωση του πολιτικού συστήματος επειδή, όπως είπε, οι πολιτικοί δεν τολμούν να μιλήσουν καθαρά.

Κατά την ομιλία της χθες στην παρουσίαση του βιβλίου των Γιώργου Αναστασιάδη, Λέοντα Α. Ναρ και Χρήστου Ράπτη «Εγώ, ο εγγονός ενός Έλληνα - Η Θεσσαλονίκη του Νικολά Σαρκοζί», η κ. Μπακογιάννη, μεταξύ άλλων, σημείωσε τα εξής:

«Το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε κρίση και έχει απαξιωθεί γιατί οι πολιτικοί δεν τολμούν να μιλήσουν καθαρά. Η κοινή γνώμη υποστηρίζει ότι δεν αξίζει να ακούς έναν πολιτικό, γιατί όλοι λένε ψέματα. Θεωρώ ότι τέτοιου είδους γενικεύσεις και αφορισμοί είναι υπερβολικοί.

Αντιθέτως, πιστεύω ότι το ουσιαστικό πολιτικό ζήτημα είναι πως οι πολιτικοί δεν λένε καθαρά και σταράτα τα πράγματα. Δεν λένε στους πολίτες τα δύσκολα πράγματα, δεν συγκρούονται και δεν θέλουν να λένε αυτά που μπορούν να δυσαρεστούν την κοινή γνώμη.

Οι πολιτικοί μιλάμε στρογγυλά. Μιλάμε με επικοινωνιακούς όρους, χωρίς γωνίες, αλλά δυστυχώς πολλές φορές και χωρίς ουσία. Ο στρογγυλός πολιτικός λόγος όμως σκοτώνει την πολιτική. Αποξενώνει τους πολιτικούς από την κοινωνία και από τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών. Και αυτός είναι ο πυρήνας της κρίσης που αντιμετωπίζει το πολιτικό σύστημα.

Κληθείς να σχολιάσει τα παραπάνω, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφού είπε πως δεν επιθυμεί να σχολιάζει τοποθετήσεις υπουργών, τόνισε ότι «η κυβέρνηση από την αρχή της θητείας της είπε όλη την αλήθεια στο λαό». «Είπε ότι υπάρχουν προβλήματα στην οικονομία και ότι θα τα αντιμετωπίσει με μεταρρυθμίσεις. Προχωρά στο μεταρρυθμιστικό της έργο με σταθερά βήματα», ανέφερε ο κ. Αντώναρος και πρόσθεσε:

«Δεν μπορούμε να αποκρύπτουμε αυτή την αλήθεια και δεν θέλουμε να την αποκρύπτουμε. Πχ. είπαμε ότι υπάρχει πρόβλημα με την ανεργία και ότι γίνονται συντονισμένες δράσεις και τα αποτελέσματα αυτών των πολιτικών είναι χειροπιαστά».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή