Αντιπαράθεση υπουργού Δικαιοσύνης - ΠΑΣΟΚ

Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2008 16:19
A- A A+

«Μετά την ανοίκεια επίθεσή του στους Δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο υπουργός Δικαιοσύνης αποφάσισε σήμερα να πει μισές αλήθειες. Η μισή αλήθεια όμως, είναι πολλές φορές χειρότερη από ένα ολόκληρο ψέμα», δήλωσε ο υπεύθυνος του Τομέα Διοίκησης του Πολιτικού Συντονιστικού Οργάνου του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Ρόβλιας, σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης.

«Τα πλήγματα που έχει επιφέρει η κυβέρνηση της Ν.Δ. στη δικαιοσύνη παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Η ουσία είναι μια, για την οποία προφανώς δεν έχει καμία απάντηση ο κ. υπουργός. Ότι όλες οι σοβαρές υποθέσεις που αγγίζουν την κυβέρνηση, με ευθύνη της ιδίας, της ηγεσίας της δικαιοσύνης και συγκεκριμένων δικαστικών λειτουργών, βρίσκονται περίπου στο σκοτάδι. Επαναλαμβάνουμε ότι η κυβέρνηση δεν σέβεται την δικαιοσύνη», πρόσθεσε ο κ. Ρόβλιας.

Σε δήλωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σωτήρης Χατζηγάκης αντικρούει τον συστηματικό και επιπόλαιο, όπως τον χαρακτηρίζει, τρόπο ορισμένων βουλευτών και συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ, που καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι με μεθοδεύσεις επιλέγει τους ίδιους δικαστικούς λειτουργούς σε υποθέσεις που διερευνώνται από τη Δικαιοσύνη και είναι κρίσιμης αντιπολιτευτικής σημασίας.

«Η αλήθεια τούς διαψεύδει κατά κατηγορηματικό τρόπο», δηλώνει ο κ. Χατζηγάκης και αναφέρεται στις έξι υποθέσεις που απασχολούν το τελευταίο διάστημα τη Δικαιοσύνη και οι οποίες ελέγχονται από διαφορετικούς ανακριτές και εισαγγελείς. Καλεί δε τους «ελάχιστους αυτούς βουλευτές και τους συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ να ζητήσουν συγνώμη».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή