Υπ. Δικαιοσύνης: «Η αλήθεια τούς διαψεύδει κατά κατηγορηματικό τρόπο»

Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2008 16:24
A- A A+

Για συστηματικό και επιπόλαιο τρόπο ορισμένων βουλευτών και συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ, που καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι με μεθοδεύσεις επιλέγει τους ίδιους δικαστικούς λειτουργούς σε υποθέσεις που διερευνώνται από τη Δικαιοσύνη και είναι κρίσιμης αντιπολιτευτικής σημασίας, κάνει λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σ. Χατζηγάκης, απαντώντας του στις εν λόγω καταγγελίες http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/01/11/1461372.htm .

Η αλήθεια τους διαψεύδει κατά τρόπο κατηγορηματικό, υπογραμμίζει ο κ. Χατζηγάκης και ζητεί από τους καταγγέλλοντες να ζητήσουν συγνώμη:

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει ο υπουργός στην απάντησή του :

1. Στην υπόθεση των Πακιστανών: Τακτικός Ανακριτής αρχικά ορίστηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών ο κ. Γεώργιος Ορφανίδης, Πρωτοδίκης, και συνεχίζει την περαιτέρω ανάκριση η κ. Δέσποινα Σταθοπούλου, Πρωτοδίκης.

2. Στην υπόθεση των Υποκλοπών: Ο Ειδικός Ανακριτής Εφέτης κ. Παναγιώτης Πετρόπουλος ορίστηκε μετά από ομόφωνη απόφαση της ολομέλειας των Εφετών.

3. Στην υπόθεση Βαρθολομαίου: Ανακρίτρια ορίστηκε η κ. Παρασκευή Γρίβα, Πρωτοδίκης.

4. Στην υπόθεση των Ομολόγων: Ειδικός Εφέτης Ανακριτής ορίστηκε ο κ. Γεώργιος Λέκκας, μετά από ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας των Εφετών.

5. Στην υπόθεση της ΜΕΒΓΑΛ: Ανακριτής ορίστηκε ο Πρωτοδίκης κ. Γεώργιος Ανδρεάδης.

6. Τέλος, στην υπόθεση Ζαχόπουλου-Τσέκου: Ανακριτής ορίστηκε ο κ. Δημήτρης Οικονόμου, Πρωτοδίκης, και ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Παναγιώτης Αθανασίου.

«Είναι κοινός τόπος και θεσμική πρόβλεψη ότι οι τακτικοί ανακριτές επιλέγονται και ασκούν καθήκοντα μετά από απόφαση της Ολομέλειας του Οικείου Πρωτοδικείου. Ποιοι είναι άραγε οι "εγκάθετοι" και "υπηρέτες" δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί, όταν όλοι, ανεξαιρέτως, έχουν επιλεγεί από τις διαδικασίες των Ολομελειών, με αντικειμενικά και αδιάβλητα κριτήρια;», διερωτάται ο υπουργός Δικαιοσύνης και προσθέτει:

«Είναι σαφές, ότι οι ανεύθυνοι και ανυπόστατοι ισχυρισμοί που διατυπώθηκαν σε βάρος διακεκριμένων δικαστικών και της Δικαιοσύνης στο σύνολό της ως διατεταγμένης, αποτελούν συκοφαντικές και κακόβουλες επινοήσεις -που εξυπηρετούν κομματικές σκοπιμότητες και πολιτικά αδιέξοδα- για τις οποίες αυτοί οι ελάχιστοι βουλευτές και συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να ζητήσουν συγνώμη».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή