Μπους: Κάλλιστα για 10 χρόνια η παραμονή μας στο Ιράκ

Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2008 16:45
A- A A+

Μέχρι και δέκα χρόνια θα μπορούσε να διαρκέσει η αμερικανική στρατιωτική παρουσία στο Ιράκ, δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο NBC κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ιερουσαλήμ.

Ερωτηθείς σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του υποψήφιου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές, του γερουσιαστή Τζον Μακέιν, ότι θα ήταν καλό γι' αυτόν να έχει μία αμερικανική στρατιωτική παρουσία στο Ιράκ για εκατό χρόνια, απάντησε:

«Είναι πολύς ο χρόνος» και πρόσθεσε: «Θα μπορούσε να υπάρξει μία μακροπρόθεσμη παρουσία στο Ιράκ ύστερα από αίτημα της κυβέρνησης της Βαγδάτης». Ενώ όταν ρωτήθηκε εάν αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσε να είναι δέκα χρόνια απάντησε: «Θα μπορούσε κάλλιστα να συμβεί αυτό, αναμφίβολα».

Εν τω μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος έφθασε πριν από λίγη ώρα στο Κουβέιτ, το δεύτερο σταθμό της περιοδείας του στη Μέση Ανατολή.

Αύριο θα μεταβεί στο Μπαχρέιν, την Κυριακή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Δευτέρα στη Σαουδική Αραβία και θα ολοκληρώσει την περιοδεία το με μια επίσκεψη στην Αίγυπτο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή