Βουλγαρία: Επεκτείνεται η Nova TV (Αntenna)

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2008 09:41
A- A A+

Ο τηλεοπτικός σταθμός της Βουλγαρίας Nova TV (όμιλος Αντέννα) είναι σχεδόν έτοιμος να ξεκινήσει την εκπομπή του νέου ιδιόκτητου καναλιού Nova+, δήλωσε στον τοπικό τύπο η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του σταθμού, κ. Σίλβια Ζούρλεβα.

Το κανάλι θα μεταδίδεται μέσω καλωδιακού και δορυφορικού συστήματος και θα προσφέρει «ζωντανά» προγράμματα. Προς το παρόν σε εξέλιξη βρίσκονται οι σχετικές διαπραγματεύσεις με εγχώριους παρόχους καλωδιακού και δορυφορικού προγράμματος.

Για την έναρξη της λειτουργίας του νέου καναλιού καθώς και για την ενδεχόμενη εξαγορά δεύτερου καναλιού εντός του 2008 έχουν προγραμματιστεί επενδύσεις, ύψους «αρκετών» εκατομμυρίων ευρώ, επεσήμανε η κα Ζούρλεβα.

Η ημερομηνία έναρξης της λειτουργίας του νέου καναλιού δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί αλλά προβλέπεται να είναι το Μάρτιο ή τον Απρίλιο. «Το ενδιαφέρον μας προς το καλωδιακό τμήμα σχετίζεται πριν απ’ όλα με την αναμενόμενη ψηφιοποίηση, καθώς είναι πολύ σημαντικό, όταν φτάσουμε εκεί, ποια κανάλια θα συμπεριληφθούν στα πακέτα και ποιος θα ελέγχει την αγορά», δήλωσε η κα Ζούρλεβα.

«Καλό είναι να έχουμε πιο μεγάλη παρουσία στην αγορά. Όταν θα ψηφιοποιηθεί το σκηνικό θα λάβουμε από 3 κανάλια. Γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι, δεν μπορούμε να καθόμαστε και να περιμένουμε έως το 2012 να λάβουμε τα κανάλια και μετά να σκεφτούμε τι θα ανεβάσουμε σε αυτά» επισημαίνει με τη σειρά της η διευθύντρια προγράμματος της Nova TV, κα Εβελίνα Κίριλοβα.

Βalkan Markets Daily

Προτεινόμενα για εσάς