Βουλγαρία: Δεκάδες πτήσεις ματαιώθηκαν λόγω της πυκνής ομίχλης

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2008 13:13
A- A A+

Δεκάδες πτήσεις ματαιώθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο της Σόφιας το Σαββατοκύριακο, εξ αιτίας της πυκνής ομίχλης, ενώ λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών πολλά ήταν τα προβλήματα που προκλήθηκαν στα αεροδρόμια του Πλόβντιβ, της Βάρνας και του Μπουργκάς.

Όπως μετέδωσαν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, περίπου 400 τουρίστες από την Αγία Πετρούπολη, οι οποίοι διέμειναν σε ξενοδοχεία της βουλγαρικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass σκοπεύουν να διαμαρτυρηθούν, επειδή αρκετοί ήταν με μικρά παιδιά με αποτέλεσμα να κουραστούν από την τριήμερη αναμονή μέχρι να επιστρέψουν στο σπίτι τους.

Σήμερα το πρωΐ από το αεροδρόμιο της Σόφιας πραγματοποιούνται οι πτήσεις για το εξωτερικό, αλλά η χαμηλή ορατότητα δεν επιτρέπει την προσγείωση αεροσκαφών, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Συγκοινωνιών της Βουλγαρίας.

Τα αεροδρόμια της Βάρνας και του Μπουργκάς λειτουργούν επίσης παρά την ομίχλη, όχι όμως και τα αεροδρόμια του Πλόβντιβ και της Γκόρνα Οριαχόοβιτα.

Τα λιμάνια στη Βάρνα και στο Μπουργκάς παραμένουν κλειστά και στο οδικό δίκτυο δεν παρατηρούνται ιδιαίτερα προβλήματα.

Η ομίχλη και ο πάγος εξακολουθούν να δημιουργούν προβλήματα στη συγκοινωνία στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ρουμανίας και τα λιμάνια παρέμειναν χθες κλειστά. Συγκεκριμένα η κυκλοφορία διεξαγόταν χθες με δυσκολία στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει το Βουκουρέστι με το Πιτέστι και στον αυτοκινητόδρομο Φέτεστι - Ντράινα, όπου και διακόπηκε η κυκλοφορία για οκτώ ώρες.

Τα συνεργεία διάσωσης προειδοποίησαν τους τουρίστες στη Ρουμανία να μην χρησιμοποιούν το ορεινό δίκτυο στο Μπουτσέτζι λόγω κινδύνου από τις χιονοστιβάδες.

Περίπου 40 χωριά στην επαρχία Γκαλάτι έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, επειδή προκλήθηκαν ζημιές σε 142 σταθμούς μετασχηματισμού λόγω της ομίχλης και πτώσης της θερμοκρασίας σε ορισμένες περιοχές στους -20 βαθμούς Κελσίου. Ανάλογα προβλήματα αντιμετώπισαν και οι κάτοικοι 71 χωριών στην περιοχή Βασλούι.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή