Συμπληρωματική κατάθεση Γ. Ανδριανού

Προκαταρκτική εξέταση για τη δημοσίευση φωτογραφιών
Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2008 13:45
UPD:18:48
A- A A+

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ κατάθεση στον ανακριτή έδωσε το απόγευμα ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Γιάννης Ανδριανός.

Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Γιάννης Ανδριανός

«Ό,τι είχα να πω το είπα στον ανακριτή», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο κ. Ανδριανός, ο οποίος αναμενόταν να κατονομάσει το δημοσιογράφο που του παρέδωσε το επίμαχο DVD.

Εν τω μεταξύ, τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Π. Πούλιος, με αφορμή τη δημοσιοποίηση από την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και την αναδημοσίευση σήμερα στην εφημερίδα «Αυριανή» φωτογραφιών από το DVD της υπόθεσης εκβίασης σε βάρος του Χρήστου Ζαχόπουλου.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η έρευνα ανατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ελένη Ράικου με την εντολή να εξακριβώσει εάν προκύπτει η διάπραξη αδικημάτων, όπως της παράβασης του νόμου περί άσεμνων και της παράβασης προσωπικών δεδομένων.

Νέα ευρήματα

Στο μεταξύ τα ευρήματα της Αστυνομίας από τον έλεγχο στο σπίτι της 34χρονης κατηγορουμένης, διαβιβάστηκαν σήμερα από την Εισαγγελία στο γραφείο του ανακριτή της υπόθεσης Δημ. Οικονόμου.

«Η Δικαιοσύνη κάνει καλά τη δουλειά της»

Κληθείς να σχολιάσει τις επιθέσεις βουλευτών κατά της Δικαιοσύνης, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σωτήρης Χατζηγάκης, τόνισε ότι η Δικαιοσύνη κάνει καλά τη δουλειά της. Όπως είπε ο υπουργός, δεν θα πρέπει να την παρεμποδίζουμε και να τη θίγουμε στην πορεία της προς το να επιτελεί το δημιουργικό της έργο.

Επίθεση από Μ. Χρυσοχοΐδη

«Το θέμα είναι μεγαλύτερο, όχι ως προς τα περιεχόμενά του, αλλά ως προς τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε στην δημόσια άσκηση της εξουσίας, την άσκηση της πολιτικής, την λειτουργία των θεσμών και το σεβασμό σε αυτούς», δήλωσε στο ρ/σ Alpha 98,9 ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σχετικά με την υπόθεση Ζαχόπουλου.

«Υπάρχουν ορισμένες αβελτηρίες που έπρεπε να αποτελέσουν αντικείμενο παραδοχής από την κυβέρνηση γιατί είναι και υπότροπη. Πριν από δύο χρόνια ιδιοκτήτης εταιρίας πήγε και βρήκε έναν πρωθυπουργικό σύμβουλο και του είπε ότι τον παρακολουθούσαν, όπως και παρακολουθούσαν και τη χώρα, αλλά κατέθεσα τα στοιχεία και αυτός του είπε πήγαινε στον Εισαγγελέα.

Πριν από ένα μήνα ένας άλλος ιδιώτης πήγε στον πρωθυπουργικό σύμβουλο και του είπε θέλω να παραδώσω χρήσιμες πληροφορίες για σένα και τις ξαναπήρε αυτός. Αυτά είναι σοβαρά ατοπήματα και είναι εξωθεσμικές λειτουργίες που δεν εντοπίζονται από κανέναν».

Σημαντικοί μάρτυρες φθάνουν στο κατώφλι του ανακριτή

Kρίσιμη για την εισαγγελική έρευνα και την ανάκριση που διενεργείται στην υπόθεση Ζαχόπουλου θεωρείται αυτή η εβδομάδα http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/01/14/1461924.htm , καθώς το «κατώφλι» του ανακριτή αναμένεται να περάσουν σημαντικοί μάρτυρες.

Κεντρικό θέμα για τον 2ο ειδικό ανακριτή είναι η ανεύρεση οποιουδήποτε άλλου οπτικοακουστικού υλικού ενδεχομένως υπάρχει, καθώς και η αναζήτηση των προσώπων που βρίσκονται πίσω από αυτό.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή