Πεκίνο: Το κυκλοφοριακό πρόβλημα «απειλεί» την Ολυμπιάδα

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2008 13:55
A- A A+

Τις προσπάθειες αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού προβλήματος στο Πεκίνο που αρχίζουν τον Αύγουστο, δυσχεραίνει η σημαντική αύξηση των νέων οχημάτων που κυκλοφορούν στην κινεζική πρωτεύουσα και ανέρχονται σε 1.000 ημερησίως.

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, Xinhua, τα αυτοκίνητα στο άμεσο μέλλον θα αυξάνονται με ρυθμό 10% τον χρόνο.

Οι αρχές της πόλης προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα όχι με τη μείωση της κυκλοφορίας των οχημάτων αλλά με τη βελτίωση των οδικών υποδομών.

Η κινεζική πρωτεύουσα επεκτείνει το δίκτυο των γραμμών του υπογείου σιδηροδρόμου και έχει πειραματιστεί για το ενδεχόμενο να απομακρύνονται αυτοκίνητα από το δρόμο έτσι ώστε να μειωθούν οι κυκλοφοριακές συμφορήσεις, να καθαρίσει το νέφος και να διασφαλιστεί η ομαλότητα στις μεταφορές κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων.

Σε άλλες πόλεις όπου το πρόβλημα επίσης διογκώνεται, όσο διευρύνεται η μεσαία τάξη, λαμβάνονται πιο δραστικά μέτρα, όπως για παράδειγμα στη Σαγκάη, όπου έχουν αυξηθεί τα τέλη για τις πινακίδες κυκλοφορίας και εξετάζεται το ενδεχόμενο επιβολής διοδίων για τα ιδιωτικά αυτοκίνητα στις ώρες αιχμής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή