Αλ. Αλαβάνος: Γιατί η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δίνει «συγχωροχάρτι» στη ΝΔ;

Η αξιωματική αντιπολίτευση να ζητήσει προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για θέματα Πολιτισμού
Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2008 14:35
UPD:15:49
A- A A+

Το αίτημά του για προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τα θέματα Πολιτισμού και Δημόσιας Διοίκησης, με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ (δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εξαντλήσει το σχετικό δικαίωμά του με τη συζήτηση για το Περιβάλλον), επανέλαβε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον υπουργό Πολιτισμού.

«Από τη στιγμή που υπάρχει άρνηση του πρωθυπουργού να παρουσιαστεί στη Βουλή, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων στη διάρκεια της συζήτησης με τους υπουργούς Πολιτισμού των τελευταίων χρόνων (όπως έχει ζητήσει το ΠΑΣΟΚ), δεν μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί δίνει αυτό το "συγχωροχάρτι" η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ και δεν καλεί τον Πρωθυπουργό σε προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή», υπογράμμισε ο κ. Αλαβάνος και πρόσθεσε: «Και όχι μόνο δεν τον καλεί, αλλά του αφήνει και τη δυνατότητα, την ευκαιρία, να εμφανιστεί για το Ασφαλιστικό, οπότε με τρία λεπτά θα μπορέσει να ξεπεράσει τα καυτά ζητήματα για το τι έγινε και το τι πρέπει να γίνει στο υπουργείο Πολιτισμού και τη Δημόσια Διοίκηση».

Όσον αφορά εξάλλου, την υπόθεση Ζαχόπουλου, ο κ. Αλαβάνος δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί πλήρη διαφάνεια. Όπως επεσήμανε όμως, «πέρα από τα σενάρια με τα οποία ασχολούνται τα ΜΜΕ, για μας το πιο σημαντικό σενάριο είναι αυτό που θα περιλαμβάνει ουσιαστικές τομές στη λειτουργία του υπουργείου Πολιτισμού, της δημόσιας διοίκησης γενικότερα, της αντιμετώπισης των εργαζομένων σε θέματα που ήρθαν στην επιφάνεια, με την ευκαιρία της υπόθεσης αυτής, και που δείχνουν μια μεγάλη παθολογία και σήψη, η οποία υπάρχει μέσα στο χώρο της Δημόσιας Διοίκησης», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ παρέθεσε σειρά αιτημάτων για τη λειτουργία και οργάνωση του ΥΠΠΟ. Μεταξύ άλλων, ο κ. Αλαβάνος ζήτησε την κατάργηση του ειδικού λογαριασμού του υπουργείου που, όπως είπε, χρησιμοποιείται για αδιαφανείς χρηματοδοτήσεις, την άμεση κατάργηση της εταιρείας «Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού», την οποία χαρακτήρισε «εστία αδιαφάνειας και κατασπατάλησης των πόρων», καθώς και την άμεση καταγραφή των αναγκών του υπουργείου σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και τη σταδιακή κάλυψή τους με μόνιμο προσωπικό.

Από την πλευρά του ο κ. Λιάπης δήλωσε πως ο κ. Αλαβάνος, του έθεσε «πολλά προβλήματα, αλλά και πολλές ιδέες». «Εχουμε ανοίξει διάλογο με όλα τα κόμματα και είναι δεκτές όλες οι ιδέες», πρόσθεσε, ζητώντας παράλληλα λίγο χρόνο για να επεξεργαστεί τις προτάσεις που του καταθέτουν ώστε «να συζητηθούν σε βάθος και μέσα στη Βουλή».

Αύριο ο κ. Αλαβάνος θα συναντηθεί με την Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Ωρωπού, για το θέμα του Ασωπού, στα γραφεία του κόμματός του (Πλ. Ελευθερίας 1-Πλ. Κουμουνδούρου).

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή