Στην Αθήνα ο «βασιλιάς του λογισμικού»

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2008 20:09

A- A A+

Την Αθήνα θα επισκεφθεί στις 28 Ιανουαρίου ο «βασιλιάς του λογισμικού» και πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, Μπιλ Γκέιτς, και θα μιλήσει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με θέμα, "Ο κόσμος του αύριο και το όραμα της Microsoft για το μέλλον της Τεχνολογίας".

Eνα όραμα που το παρουσίασε ήδη στις 6 Ιανουαρίου στα εγκαίνια της έκθεσης ηλεκτρονικών του Λας Βέγκας. «Η τάση είναι ξεκάθαρη: όλα τα μέσα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας θα βασίζονται στην ψηφιακή τεχνολογία» τόνισε ο ιδρυτής της Microsoft, προσθέτοντας ότι ύστερα από μία άκρως επιτυχημένη ψηφιακή δεκαετία, έρχεται μία δεύτερη. Σ' αυτήν, όπως είπε, η επικοινωνία με τους υπολογιστές θα είναι πιο «φυσική». Δεν θα επιτυγχάνεται με το πληκτρολόγιο και το ποντίκι, αλλά μέσω της αφής, της όρασης και της ομιλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μόλις εξάωρη παραμονή του στις 28 Ιανουαρίου στην Αθήνα, θα συμπέσει και με τα εγκαίνια του Ελληνικού Κέντρου Καινοτομίας της Microsoft.

Στις 10 Ιανουαρίου κατατέθηκε στην Ελληνική Βουλή το νομοσχέδιο, για μια στρατηγική συνεργασία της Microsoft με το ελληνικό δημόσιο http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/01/10/1460551.htm , που είχε υπογράψει με τον Μπιλ Γκέιτς το 2006, ο υπουργός Οικονομίας.

ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή