Μαυροβούνιο: Ανεβλήθη η επιλογή ημερομηνίας διεξαγωγής εκλογών

Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2008 12:02
A- A A+

Ο πρόεδρος της Βουλής του Μαυροβουνίου, κ. Ράνκο Κριβοκάπιτς, είχε διαβουλεύσεις με τους επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων για τις ημερομηνίες προκήρυξης και διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών στη χώρα, αλλά μετά τη συνάντηση δεν έγιναν ανακοινώσεις.

Οι εκλογές, βάσει νόμου, πρέπει να διεξαχθούν έως την άνοιξη και ο κ. Κριβοκάπιτς δήλωσε ότι η επιλογή ημερομηνίας αναβλήθηκε, καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο να διενεργηθούν ταυτόχρονα με τις δημοτικές εκλογές στους δήμους Χέρτσεγκ Νόβι και Τίβατ.

Η προθεσμία για την προκήρυξη προεδρικών εκλογών λήγει στις 21 Ιανουαρίου και έως τότε ο πρόεδρος της Βουλής του Μαυροβουνίου θα πρέπει να έχει συμφωνήσει με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων για την ημερομηνία διεξαγωγής τους.

Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινώσει την υποψηφιότητά τους στις προεδρικές εκλογές οι αρχηγοί των αντιπολιτευόμενων κομμάτων «Κίνημα για τις Αλλαγές», κ. Νεμπόισα Μεντόγιεβιτς και Σερβική Λίστα, κ. ¶ντριγια Μάντιτς και οι μη κομματικοί υποψήφιοι, κ.κ. Μπλάγκοτα Μίτριτς και Ντράγκαν Χαϊντούκοβιτς.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή