«Η διαφθορά η μεγαλύτερη απειλή της Δημοκρατίας»

Παρέμβαση Κάρολου Παπούλια
Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2008 14:16
UPD:15:21
A- A A+

«Η μεγαλύτερη απειλή της Δημοκρατίας προέρχεται από τη διαφθορά. Διαλύει αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης που πρέπει να έχει ο πολίτης. Γι’ αυτό πρέπει όλοι μας να συνεργαστούμε γιατί αυτή η αρρώστια βλέπω ότι έχει μια έξαρση και λυπάμαι γιατί στην Ελλάδα έχει αυτό το εύρος».

Τα παραπάνω υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, παρεμβαίνοντας στο κλίμα των ημερών, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με την πρόεδρος της «Διεθνούς Διαφάνειας», Ουγκετ Λαμπέλ.

«Bλέπω όμως», σημείωσε, «ότι γενικότερα στην Ευρώπη και στον κόσμο ολόκληρο υπάρχουν τέτοια θέματα μεγάλης διαφθοράς. Μπορεί να το χαρακτηρίσει κανένας "αρρώστια" της εποχής μας. Πρέπει να βρούμε το φάρμακο», κατέληξε ο κ. Παπούλιας.

Απόλυτη προτεραιότητα στην υπόθεση Ζαχόπουλου

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρήγγειλε σήμερα στον δεύτερο ειδικό ανακριτή να προχωρήσει με απόλυτη προτεραιότητα τη διερεύνηση της υπόθεσης Ζαχόπουλου, ενώ για την καταγγελία του κ. Τριανταφυλλόπουλου στην εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/01/15/1462573.htm , ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Π. Πούλιος, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Ο κ. Πούλιος ανέθεσε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών, Μαρία Γκανέ, να ελέγξει αν είναι βάσιμοι οι ισχυρισμοί του κ. Τριανταφυλλόπουλου, καθώς και να διαπιστώσει αν στην υπόθεση προκύπτει η διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων.

Τι απάντησε ο Θέμος Αναστασιάδης http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/01/15/1462626.htm .

Δηλώσεις του γ.γ. της ΥΠΕΕ, Σπ. Κλαδά http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/01/15/1462590.htm .

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή