Κόντρα στη Βουλή για το χειρισμό της υπόθεσης Ζαχόπουλου από τη Δικαιοσύνη

Βαριές κατηγορίες Γ. Καρατζαφέρη κατά του κ. Κολιοκώστα
Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2008 13:55
A- A A+

Ανέβηκαν σήμερα οι τόνοι στην Ολομέλεια της Βουλής με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη, για το χειρισμό της υπόθεσης Ζαχόπουλου από τη Δικαιοσύνη.

Αφού εξέθεσε τα δικονομικά τρωτά της πρώτης αστυνομικής προανάκρισης, της αρχικής κράτησης και της εν συνεχεία προσωρινής κράτησης προφυλάκισης της 35χρονης συνεργάτιδος του τέως γ.γ. του ΥΠΠΟ, ο κ. Καρατζαφέρης επιτέθηκε σε οξύ τόνο κατά του εισαγγελέα Εφετών Γιώργου Κολιοκώστα, το οποίο χαρακτήρισε «έμπιστο εισαγγελέα της κυβέρνησης»:

«Οι κ.κ. εισαγγελείς Εφετών (Κολιοκώστας-Σακελλάκος) στους οποίους ο κ. Ανδριανός παρέδωσε το κρίσιμο αποδεικτικό υλικό (το γνωστό DVD), δεν είχαν καμία αρμοδιότητα να το παραλάβουν, αφού ήδη υπήρχε ανάκριση από τακτικό ανακριτή, και ο μόνος να ενεργεί ανακριτικές πράξεις ήταν αυτός, και παρανόμως το κατεκράτησαν στο συρτάρι τους και το απέστειλαν στον ανακριτή μετά την διαταχθείσα προφυλάκιση της Τσέκου», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και πρόσθεσε:

«Ο δε κ. Ανδριανός όχι μόνον παρέλαβε κακώς το DVD, που ήταν προϊόν υποκλοπής, αλλά και κακώς το κατεκράτησε και δεν το παρέδωσε αμέσως στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών. Επροτίμησε όμως να το παραδώσει στον εισαγγελέα Εφετών Κολιοκώστα, που είναι έμπιστος εισαγγελέας της κυβέρνησης, ο κατάλληλος για όλες τις δουλειές».

«Ο κ. υπουργός Δικαιοσύνης εδήλωσε προσφάτως, ότι η Δικαιοσύνη "κάνει καλά την δουλειά της". Πράγματι εδώ ο κ. Κολιοκώστας έκανε καλά την δουλειά του. Όπως είχε κάνει καλά την δουλειά του και στην περίπτωση που είχε κρατήσει παρανόμως στο συρτάρι του, στην κρίσιμη προεκλογική περίοδο, το γνωστό πόρισμα Ζορμπά στην υπόθεση των ομολόγων, επειδή αυτό δεν ήταν αρεστό στην κυβέρνηση», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζαφέρης.

Απαντώντας στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σωτήρης Χατζηγάκης, τόνισε ότι η ελληνική Δικαιοσύνη λειτούργησε άμεσα και σύμφωνα με το Σύνταγμα. Παράλληλα αποδοκίμασε όσους δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή