Η ΕΛ.ΑΣ. αποσυνδέει το φονικό επεισόδιο στη Λούτσα από οπαδικές κόντρες

Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2008 12:19
A- A A+

Αποσυνδέει η Αστυνομία το χθεσινό φονικό επεισόδιο στην Αρτέμιδα με θύμα 24χρονο φίλαθλο του Ολυμπιακού, από οπαδικές κόντρες και ειδικά την υπόθεση της δολοφονίας του φιλάθλου του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου, τον περασμένο Μάρτιο στη Λεωφόρο Λαυρίου.

«Η δολοφονία του Θεόφιλου Σταυράκη δεν έχει καμία σχέση με τη συμπλοκή στη Λεωφόρο Λαυρίου και τον θανάσιμο τραυματισμό του Μιχάλη Φιλόπουλου», δήλωσε ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίστηκε και τις δύο υποθέσεις. Όπως εξηγεί, «στη Λεωφόρο Λαυρίου συνεπλάκησαν οργανωμένες ομάδες χούλιγκαν, ύστερα από ραντεβού θανάτου που έδωσαν, ενώ εδώ προκύπτει ξεκαθάρισμα προσωπικών διαφορών».

Όσο για το μοιραίο περιστατικό στη Λούτσα, επισημαίνεται ότι ναι μεν ο ποδοσφαιρικός αγώνας Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού ήταν η αφορμή, εκτιμάται όμως, ότι «οι αιτίες της δολοφονικής επίθεσης ήταν προσωπικές διαφορές που είχαν τα θύματα με τους θύτες».

Πολλοί πάντως, εκτιμούν ότι οι διαβεβαιώσεις αυτές της Αστυνομίας γίνονται για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αντιποίνων από την πλευρά των οπαδών του Ολυμπιακού, σε μία νέα βεντέτα μεταξύ των οργανωμένων φιλάθλων των δύο ομάδων.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση της δολοφονίας του οπαδού του Παναθηναϊκού στη Λ. Λαυρίου τέθηκε στο αρχείο – παρά τους 28 κατηγορούμενους που ανέδειξε η πολύμηνη ανάκριση- εξαιτίας του αντιδικονομικού τρόπου με τον οποίο ελήφθησαν οι καταθέσεις μαρτύρων. Αποτέλεσμα ήταν οι καταθέσεις να προσβληθούν ως άκυρες από την υπεράσπιση των κατηγορουμένων. Οι δράστες της ανθρωποκτονίας παραμένουν ασύλληπτοι, ενώ ακολούθησαν περιστατικά που «μεταφράζονται» ως αντίποινα στο πλαίσιο ενός «ακήρυχτου πολέμου» μεταξύ των οπαδών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

Στον εισαγγελέα

Οι τρεις νεαροί φίλαθλοι του Παναθηναϊκού που εμπλέκονται στη δολοφονία του 24χρονου οπαδού του Ολυμπιακού Θεόφιλου Σταυράκη (και τον τραυματισμό του 26χρονου φίλου του) χθες στην Αρτέμιδα, οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα. Εξ αυτών, ένας 23χρονος είναι αυτός που θεωρείται ότι κατάφερε το μοιραίο χτύπημα στο θύμα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή