Στ. Δήμας: «Η Ελλάδα δεν έχει αξιόπιστο σύστημα για τις εκπομπές ρύπων»

Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2008 16:28
A- A A+

«Το κύριο θέμα που ανέφερα χθες και πήρα την διαβεβαίωση από το αρμόδιο υπουργείο είναι για τη δημιουργία του συστήματος που χρειάζεται σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ΟΗΕ για να γίνεται η σωστή παρακολούθηση της εκπομπής των αερίων τού θερμοκηπίου», δήλωσε ο αρμόδιος για το Περιβάλλον Επίτροπος της Ε.Ε., Σταύρος Δήμας, αναφερόμενος στο θέμα που δημιουργήθηκε από τις χθεσινές δηλώσεις του στη Βουλή http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/01/18/1464383.htm .

Όπως διευκρίνισε ο Επίτροπος μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αlpha, «δεν είναι θέμα "μαγειρέματος" των ποσοτήτων που εκπέμπονται, αλλά του συστήματος παρακολούθησης και εκεί -υπογράμμισε- δυστυχώς η χώρα μας δεν έχει ακόμη δημιουργήσει αυτό το σύστημα αξιόπιστα».

Όσο για τα περί «διασυρμού της χώρας», ο κ. Δήμας δήλωσε: «Είπα να αποτραπεί ο διασυρμός. Ελπίζω ότι δεν θα συμβεί και αυτό με διαβεβαίωσε χθες το ΥΠΕΧΩΔΕ».

Εξάλλου, ο Επίτροπος προτεινε την επιβολή αποτρεπτικού -όπως χαρακτηριστικά είπε- φόρου για πισίνες και τετρακίνητα οχήματα μεγάλου κυβισμού. «Αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού δεν χρειάζονται στο κέντρο της Αθήνας. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αντιμετωπιστεί το θέμα αυτό. Σε ορισμένες πόλεις τους έχουν βάλει πολύ υψηλά διόδια. Σε άλλες ο φόρος για το αυτοκίνητο είναι πολύ υψηλός», σημείωσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή