Νέα αιματοχυσία στην Κένυα

Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2008 19:08
UPD:19:13
A- A A+

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν μόνο κατά τις σημερινές διαδηλώσεις και ταραχές σε διάφορες περιοχές της Κένυας, με τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης και ανθρωπιστικών οργανώσεων ότι η αστυνομία ανοίγει πυρ κατά άοπλων διαδηλωτών να επιβεβαιώνονται τόσο από ανταποκριτές όσο από εννέα δυτικές πρεσβείες.

Η μεγαλύτερη αιματοχυσία σημειώθηκε σε φτωχογειτονιά της Κιμπέρα, οχυρό της αντιπολίτευσης, όπου τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 12 τραυματίστηκαν από τα πυρά αστυνομικών. Δημοσιογράφοι του Reuters μέτρησαν τα επτά πτώματα στην Κιμπέρα, μεταξύ αυτών τη σωρό ενός 15χρονου κοριτσιού. Για σφαγή έκαναν λόγο οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα.

¶λλος ένας άνθρωπος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στη Μομπάσα.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, περίπου 650 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις 27 Δεκεμβρίου, όταν η επανεκλογή Κιμπάκι, που αμφισβητείται από την αντιπολίτευση, πυροδότησε αιματηρά επεισόδια.

Εννέα δυτικές πρεσβείας ζήτησαν σήμερα με ανακοίνωσή τους από τις κευνατικές αρχές να σταματήσουν να σκοτώνουν άοπλους διαδηλωτές http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/01/18/1464555.htm , με την αστυνομία να ισχυρίζεται πως πυροβολεί μόνο εναντίον «ταραχοποιών».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή