Αλβανία: Συναίνεση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για τις μεταρρυθμίσεις

Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2008 13:06
A- A A+

Ενεκρίθη ομόφωνα από τη Βουλή της Αλβανίας το σχέδιο ψηφίσματος που είχε προτείνει προ ημερών το Σοσιαλιστικό Κόμμα και είχε εγκρίνει στη συνέχει η επιτροπή της Βουλής, το οποίο υπογραμμίζει τη βούληση του κοινοβουλίου να στηρίξει κάθε πρωτοβουλία η οποία φέρνει πιο κοντά την Αλβανία στο ΝΑΤΟ.

Απευθύνει, επίσης, έκκληση στα πολιτικά κόμματα να συνεργαστούν για την ολοκλήρωση των σημαντικών μεταρρυθμίσεων που οφείλει να κάνει η χώρα προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος ένταξής της στις ευρωατλαντικές δομές.

Η αλβανική Βουλή, στη χθεσινή, πρώτη συνεδρίασή της για το 2007, ψήφισε επίσης ομόφωνα ορισμένες τροπολογίες στον Ποινικό Κώδικα, οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων στον τομέα της δικαιοσύνης.

Ο Ποινικός Κώδικας, με τις τροπολογίες που εγκρίθηκαν, προβλέπει αυστηρότερες ποινές για όσους εκμεταλλεύονται τα ανήλικα παιδιά για εργασία ή και άλλους παράνομους σκοπούς.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, χαιρέτισε την απόφαση της αντιπολίτευσης να συνεργαστεί, όπως είπε, με την κυβέρνηση για τις μεταρρυθμίσεις στη δικαιοσύνη και την εκλογική μεταρρύθμιση και την κάλεσε να επεκτείνει το πεδίο συνεργασίας και στον κοινωνικό τομέα, ιδίως για τα θέματα συντάξεων και μισθών.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Έντι Ράμα, πρότεινε την υπογραφή μιας συμφωνίας εθνικής εμβέλειας για τη δικαιοσύνη, προκειμένου να δοθεί νέα ώθηση στην πορεία της Αλβανίας προς το ΝΑΤΟ, μέσω της υλοποίησης των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή