ΟΗΕ: Σημαντική η συνάντηση στην Αχρίδα

Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2008 20:29
UPD:21:15
A- A A+

Τα χρονοδιαγράμματα είναι απαίσιο πράγμα. Υπάρχουν όμως εξωτερικές πραγματικότητες, όπως η διαδικασία ένταξης στο ΝΑΤΟ και άλλες, οι οποίες επηρεάζουν τη διαδικασία. Δεν πιστεύω πως κάποιος έχει θέσει χρονοδιάγραμμα.

Αυτό δήλωσε ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ για το θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ Μάθιου Νίμιτς, ερωτηθείς, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της χώρας Τσερβένκοφσκι, αν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την εξεύρεση λύσης.

Σε σχετική ανακοίνωση από το γραφείο του κ. Τσερβένκοφσκι, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι ο πρόεδρος της χώρας στη συνάντηση με τον κ. Νίμιτς «επαναβεβαίωσε τις θέσεις της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, όσον αφορά τις συνομιλίες με την Ελλάδα για τη συνταγματική ονομασία της χώρας».

Ανακοίνωση για τη συνάντηση στην Οχρίδα εξέδωσε και η εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ.

«Ήταν μία σημαντική συνάντηση, αξιοσημείωτη γιατί υπήρξε η πρώτη στην οποία συμμετείχε υπουργός Εξωτερικών και η πρώτη που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή» σημειώνεται.

Τονίζεται επίσης ότι «οι διαπραγματεύσεις χαρακτηρίστηκαν από την πλήρη και ανοικτή συζήτηση και από τη θέληση των πλευρών να ακούσουν με σοβαρότητα τις θέσεις η μια της άλλης. Υπήρξε συμφωνία για τη διατήρηση της δυναμικής με την πραγματοποίηση της επόμενης συνάντησης, σε μερικές εβδομάδες, στην Ελλάδα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή