Πρόγνωση καιρού

Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2008 07:00
A- A A+

ΜΕΤΑΒΟΛΗ του καιρού με βροχές, καταιγίδες στα δυτικά και νότια και χιόνια στα ορεινά, προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Αισθητή θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και τη νύχτα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Ανεμοι: Βόρειοι βορειανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ και αργότερα τοπικά 7 με 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -1 έως 10 βαθμούς Κελσίου με περαιτέρω πτώση από το βράδυ.

* Δυτική Ελλάδα: Βροχές και στο Ιόνιο και τα παραθαλάσσια ηπειρωτικά τοπικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά και σε περιοχές της Ηπείρου με χαμηλό υψόμετρο. Το βράδυ ο καιρός στα βορειοδυτικά θα παρουσιάσει βελτίωση. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ που βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν βορειοανατολικούς 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η μεγίστη κατά τόπους θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές. Το απόγευμα στην Ανατολική Στερεά και την Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους στα νότια ισχυρές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ανεμοι: Νότιοι 3 με 5 Μποφόρ που βαθμιαία και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 6 με 7 και τη νύχτα τοπικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, πιθανόν τη νύχτα ισχυρές. Ανεμοι: Νότιοι 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη Βόρεια Κρήτη η μεγίστη θα είναι δύο με τρεις βαθμούς υψηλότερη.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν κει μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και αργότερα καταιγίδες, πιθανόν τη νύχτα στα Δωδεκάνησα ισχυρές. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ. Βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 6 με 7 Μποφόρ και το βράδυ τοπικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και το απόγευμα τοπικές καταιγίδες. Ανεμοι: Νότιοι 3 με 5 Μποφόρ. Αργά το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 6 με 7 και τη νύχτα στα ανατολικά τοπικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι. Τη νύχτα θα σημειωθούν χιονόνερο και στα ορεινά πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι 5 με 6 και τοπικά 7 Μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου με περαιτέρω πτώση από το βράδυ.

Ο καιρός αύριο

Λίγες νεφώσεις στα βορειοδυτικά προβλέπει για αύριο Πέμπτη η ΕΜΥ. Στη Μακεδονία και τη Θράκη πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο τις πρωϊνές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, χιόνια στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Βαθμιαία όμως τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα νότια και θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: Στα νοτιοανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 Μποφόρ που θα στραφούν σε βόρειους 6 με 7 Μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 Μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 9 Μποφόρ. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή