Πρόγνωση καιρού

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2008 07:00
A- A A+

ΒΟΡΕΙΟΥΣ ανέμους 8 με 9 Μποφόρ στα ανατολικά και νότια, καθώς και πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Τοπικές νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στη Μακεδονία. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 7 και τοπικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -1 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις αυξημένες στα νοτιοδυτικά όπου θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες τις πρωϊνές ώρες. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Νότιο Ιόνιο μέχρι 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην ΗΠειρο κατά τόπους η μεγίστη θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές, χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Καταιγίδες είναι πιθανόν να εκδηλωθούν στην Ανατολική και νότια Πελοπόννησο κυρίως τις πρωϊνές ώρες. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αργά το απόγευμα. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 7 με 8 και στα ανατολικά μέχρι 9 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 1 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα νότια. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 7 με 8 και τοπικά 9 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Τοπικές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στις νότιες περιοχές. Βελτίωση από το βράδυ. Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 7, τοπικά 8 και στα νότια νοτιοανατολικοί 5 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα. Βελτίωση από το απόγευμα. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 7 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βελτίωση από το μεσημέρι. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Τοπικές νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές στα νότια προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ στη Θεσσαλία, την Εύβοια, την Ανατολική Στερεά, την Ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί στα δυτικά 4 με 5, στα ανατολικά 6 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 Μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Σε χαμηλά επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της νύχτας και νωρίς το πρωΐ στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους ισχυρός.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή