Πολωνία: Πτώση στρατιωτικού αεροσκάφους, νεκροί και οι 19 επιβαίνοντες

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2008 08:12
A- A A+

Νεκροί είναι και οι 19 επιβαίνοντες σε δικινητήριο μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου Casa C-295M της εταιρείας EADS, το οποίο συνετρίβη χθες καθώς προσέγγισε το αεροδρόμιο Μιροσλάβιετς στη βόρεια Πολωνία, όπως ανακοίνωσε η πολεμική αεροπορία της χώρας.

«Ουδείς επέζησε του δυστυχήματος», ανακοίνωσε στον Τύπο ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου Μπογκντάν Ζιολκόβσκι. Σύμφωνα με το στρατό, στο αεροπλάνο επέβαιναν 19 άνθρωποι, 15 επιβάτες και πέντε μέλη του πληρώματος», είπε ο εκπρόσωπος της πολεμικής αεροπορίας σμηναγός Βίσλαβ Γκρεκορέβσκι.

Τραγική ειρωνία χαρακτηρίζεται το γεγονός ότι οι στρατιωτικοί μετείχαν σε ετήσια σύνοδο για την ασφάλεια των αερομεταφορών, που διοργανώνουν η πολεμική και η πολιτική αεροπορία στη Βαρσοβία.

Είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται δυστύχημα στο οποίο εμπλέκεται ο συγκεκριμένος τύπος αεροσκάφους παγκοσμίως, σύμφωνα με Πολωνούς στρατιωτικούς.

Ο πρόεδρος Κατσίνσκι, που βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στην Κροατία, ανακοίνωσε ότι θα συντομεύσει την παραμονή του και θα επιστρέψει εσπευσμένα στη χώρα σήμερα Πέμπτη.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή