«Γκρέμισε ταμπού» η επίσκεψη Καραμανλή, γράφει ο τουρκικός Τύπος

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2008 11:32
A- A A+

«Κρίσιμα μηνύματα από την επίσκεψη που γκρέμισε τα ταμπού» είναι ο τίτλος της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδας "Χουριέτ" , που τονίζει ότι η Τουρκία υποδέχθηκε τον Καραμανλή σε μία επίσκεψη που «γκρέμισε ταμπού».

«Το Πατριαρχείο είναι το διαβατήριο της Τουρκίας για την Ευρωπαϊκή Ενωση», επισήμανε ο Καραμανλής και ο Ερντογάν απάντησε: «Είναι φανερό το ενδιαφέρον που δείχνουμε για το Πατριαρχείο. Η οικουμενικότητα είναι θέμα του Ορθόδοξου χριστιανικού κόσμου», γράφει η εν λόγω εφημερίδα.

«Το Πατριαρχείο ως διαβατήριο για την Ευρωπαϊκή Ενωση» είναι και ο τίτλος της "Σαμπάχ" που σημειώνει ότι στη συνάντηση Καραμανλή - Ερντογάν τέθησαν θέματα για το Αιγαίο, το Πατριαρχείο και την Κύπρο.

Η εφημερίδα "Ραντικάλ" χαρακτηρίζει «ιστορική την επίσκεψη» ενώ σε άλλη σελίδα αναδημοσιεύει ρεπορτάζ των ελληνικών εφημερίδων με τίτλο «Δεν πήγαν στα Ιμια. Δεν έγιναν ασκήσεις».

Η αντιπολιτευτική εφημερίδα "Τζουμχουριέτ" γράφει στον πρωτοσέλιδο τίτλο της: «Δεν έκανε κανένα βήμα υποχώρησης η Αθήνα» και σχολιάζει ότι η ελληνική πλευρά έδωσε μηνύματα σε ό,τι αφορά την Κύπρο και το Αιγαίο. Η εφημερίδα σημειώνει ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός ζήτησε να ανοίξει η Θεολογική Σχολή και τόνισε ότι το Πατριαρχείο είναι το ευρωπαϊκό διαβατήριο της Τουρκίας.

Τέλος η φιλοκυβερνητική "Γενί Σαφάκ" γράφει ότι η επίσκεψη «η πρώτη από εποχής Μεντερές» δημιούργησε «ανέμους φιλίας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή