Στον Μ. Τριανταφυλλόπουλο έδωσε εξηγήσεις ο Κ. Κουκοδήμος

Καταθέτει ο Θέμος Αναστασιάδης
Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2008 09:31
UPD:10:57
A- A A+

ΣΤΗΝ τηλεοπτική εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου επέλεξε να δώσει εξηγήσεις ο βουλευτής Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Κουκοδήμος, ο οποίος είχε κληθεί να λογοδοτήσει στην ηγεσία της Ν.Δ. για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ του Θέμου Αναστασιάδη.

Σε επιστολή που απέστειλε και η οποία διαβάστηκε κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής «Ζούγκλα», παραδέχεται ότι επισκέφθηκε το σπίτι του δημοσιογράφου Mάκη Τριανταφυλλόπουλου, ωστόσο υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία ανάμειξη με τα γεγονότα των τελευταίων ημερών.

Καταθέτει ο Θέμος Αναστασιάδης

Σήμερα αναμένεται να καταθέσει στην αρμόδια εισαγγελέα, Μαρία Γκανέ, ο Θέμος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση των πέντε εκατομμυρίων ευρώ που βρέθηκαν στο λογαριασμό του.

Στον εισαγγελέα αναμένεται να καταθέσει σήμερα και η συντακτική ομάδα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» για δημοσιεύματα σχετικά με την επιχορήγηση στο Μέγαρο Μουσικής.

Ερευνα για τη συνομιλία Χίου με Καμπουράκη

Στο μεταξύ, τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε χθες αυτεπαγγέλτως ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Παν. Πούλιος, σχετικά με το θέμα της συνομιλίας μεταξύ των δημοσιογράφων Στ. Χίου και Δ. Καμπουράκη.

Αντικείμενο της έρευνας, που ανατέθηκε σε πταισματοδίκη (υπό την εποπτεία της εισαγγελέως Πρωτοδικών Ελένης Ράικου) είναι να διαπιστωθεί εάν στην υπόθεση προκύπτει η διάπραξη του αδικήματος της παραβίασης τηλεφωνικού απορρήτου, υπό την έννοια, δηλαδή, της μαγνητοφώνησης τηλεφωνικής συνομιλίας χωρίς τη συναίνεση του παθόντος δημοσιογράφου, Δ. Καμπουράκη.

Απαντήσεις σχετικά με «τις φημολογίες και τις συζητήσεις για το ρόλο ενός βουλευτή στις διάφορες προσπάθειες συναλλαγών και εκβιασμών» ζήτησε από τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, με δηλώσεις του.

Κατηγορητήρια συντάσσει ο ανακριτής

Στο στάδιο της σύνταξης κατηγορητηρίων για την υπόθεση Ζαχόπουλου βρίσκεται ο 2ος ειδικός ανακριτής, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τις σχετικές διώξεις που ασκήθηκαν χθες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προσωποποίηση των κατηγοριών (απόπειρα εκβίασης από κοινού και παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων από κοινού και κατά μόνας) αφορά σε τέσσερα ή πέντε άτομα και αναμένεται να γίνει σε λίγες ημέρες.

Μεταξύ αυτών, είναι πιθανότατα ο δικηγόρος που συνόδεψε την 35χρονη κατηγορούμενη στην «επίσκεψή» της σε τηλεοπτικό σταθμό και φέρεται να συμμετείχε στη διαπραγμάτευση για πώληση του επίμαχου dvd, ο κομιστής του dvd και δύο δικηγόροι.

Παράλληλα, η συλλογή των σχετικών στοιχείων συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς, ενώ η κλήση σημαντικών μαρτύρων για καταθέσεις -συμπληρωματικές και μη- δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή