Πρόγνωση καιρού

Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2008 07:00
UPD:07:18
A- A A+

ΠΟΛΥ θυελλώδεις βορείους ανέμους 8 με 9 Μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 10 Μποφόρ, καθώς και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, προβλέπει για σήμερα Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με χιόνι κυρίως στα ανατολικά. Βελτίωση μετά το μεσημέρι. Ανεμοι: Βόρειοι 7 με 9 και πρόσκαιρα κατά τόπους 10 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -3 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 7 με 9 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 1 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια κυρίως στα ορεινά μετά το μεσημέρι. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 7 με 9 Μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 10 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 1 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι δύο έως τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά. Ανεμοι: Βόρειοι 8 με 9 Μποφόρ και μετά το μεσημέρι τοπικά 10 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι στα νότια, βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 7 με 9 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια κυρίως στα γύρω ορεινά μετά το μεσημέρι. Ανεμοι: Βόρειοι 7 με 9 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Παροδικές νεφώσεις. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 8 με 9 και πρόσκαιρα 10 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -1 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με χιονόνερο και πρόσκαιρε χιονοπτώσεις στα ορεινά προβλέπει για αύριο Τρίτη η ΕΜΥ στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6 Μποφόρ και στα ανατολικά 7 με 9 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Σε πολύ χαμηλά επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή