ΕΕ - Ικανοποίηση Μπακογιάννη για τη συμφωνία για τη Σερβία

Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2008 21:27
A- A A+

Χαιρετίζει η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη τη σημερινή πολιτική συμφωνία στην οποία κατέληξε η ΕΕ για τις σχέσεις με τη Σερβία http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/01/28/1468519.htm . Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερωτήσεις Σέρβων δημοσιογράφων λίγο μετά το τέλος της σημερινής συνόδου του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών, υπογράμμισε πως η σημερινή μέρα είναι μια σημαντική μέρα για την Ευρωπαϊκή Ένωση και για τη Σερβία και ότι η συμφωνία στην οποία κατέληξε η ΕΕ φανερώνει ότι η Ενωμένη Ευρώπη επιθυμεί να δει κάποια στιγμή τη Σερβία μέσα στους κόλπους της.

Η υπουργός Εξωτερικών ανέφερε, ακόμη, ότι η Σερβία είναι μία ευρωπαϊκή χώρα και εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή της για το γεγονός ότι το συμβούλιο υιοθέτησε τα πέντε σημεία συνεργασίας της ΕΕ με τη Σερβία, τα οποία είχε προτείνει η ελληνική κυβέρνηση.

Η Ντ. Μπακογιάννη υπογράμμισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει η οικονομική και εμπορική πτυχή της συμφωνίας, καθώς και τη διαδικασία φιλελευθεροποίησης της βίζας για τους Σέρβους, η οποία θα δρομολογηθεί στους επόμενους μήνες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή