Κένυα: Εκκληση για ηρεμία απηύθυνε η αντιπολίτευση

Μετά τη δολοφονία βουλευτή
Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2008 09:21
A- A A+

Εκκληση για ηρεμία μετά τη δολοφονία ενός από τους βουλευτές της στο Ναϊρόμπι απηύθυνε η αντιπολίτευση στην Κένυα.

«Πρόκειται για μια νέα μορφή βίας, όμως κάνουμε έκκληση σε όλους να παραμείνουν ήρεμοι και να απαντήσουν στη νέα αυτή μορφή βίας, αποφεύγοντας τη βία», τόνισε ο Σαλίμ Λόνε εκπρόσωπος του κόμματος της αντιπολίτευσης.

Ο Μουγκάμπε Γουέρι, μέλος του κόμματος ODM-K, του Ράιλα Οντίνγκα που έχασε τις εκλογές της 27ης Δεκεμβρίου, δολοφονήθηκε την Δευτέρα και οι αστυνομικές αρχές συνδέουν το θάνατό του με τις εθνοτικές συγκρούσεις που ξέσπασαν με αφορμή τις πρόσφατες εκλογές. "Φαίνεται ότι η δολοφονία συνδέεται με τα μετεκλογικά επεισόδια, όμως η έρευνα συνεχίζεται", σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στο μεταξύ, εκατοντάδες οπαδοί της αντιπολίτευσης συγκεντρώθηκαν μπροστά στην κατοικία του βουλευτή για να θρηνήσουν, αναγκάζοντας την αστυνομία να χρησιμοποιήσει δακρυγόνα για να τους διαλύσει.

Τουλάχιστον 900 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 250.000 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους από τότε που ξέσπασαν οι βίαιες συγκρούσεις.

Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη, οι δύο αντίπαλες πλευρές θα αρχίσουν σήμερα Τρίτη διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα του πρώην γενικού γραμματέα Κόφι Ανάν.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή