Βουλγαρία: Δεκτό το αίτημα των γαλακτοπαραγωγών για επιδοτήσεις

Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2008 09:24
A- A A+

Δεκτό το αίτημα των παραγωγών γάλακτος για επιχορηγήσεις 0,20 λέβα ανά λίτρο στο αγελαδινό και κατσικίσιο γάλα και 0,25 λέβα στο πρόβειο και το βουβαλίσιο, έκανε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Σεργκέι Στανίσεφ, σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Γαλακτοπαραγωγών στη γειτονική χώρα.

Οι εκπρόσωποι της ένωσης έλαβαν κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι δαπάνες μεγαλύτερες των 70 εκατ. λέβα για την καταβολή των επιδοτήσεων θα εξασφαλιστούν από τον κεντρικό προϋπολογισμό. Ωστόσο, για τη δρομολόγηση μιας τέτοιας εξέλιξης, απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δεδομένου ότι οι δαπάνες αυτές για την καταβολή των αποζημιώσεων ξεπερνούν κατά πολύ το όριο των 10,8 εκατ. λέβα, που έχουν εγκρίνει οι Βρυξέλλες.

Παράλληλα, η Βουλγαρία θα θέσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ζήτημα καταβολής αποζημιώσεων για τις καταστροφές που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες σιτηρών.

Το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο θέτει προϋποθέσεις στη χορήγηση κρατικών επιχορηγήσεων προκειμένου να προστατευθεί η ελεύθερη οικονομική λειτουργία της αγοράς και να μην υπάρχει κρατικός προστατευτισμός.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή