Η προστασία της ιδιωτικής ζωής ισχύει και για τους «πειρατές» του Διαδικτύου

Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2008 14:28
A- A A+

Η προστασία της ιδιωτικής ζωής ισχύει και για τους πειρατές του Ίντερνετ που κατεβάζουν μουσική χρησιμοποιώντας προγράμματα ανταλλαγής φακέλων P2P, αποφάνθηκε σήμερα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Το επίμαχο θέμα τέθηκε από δικαστές στην Ισπανία, οι οποίοι στράφηκαν στο δικαστήριο αυτό, που έχει την έδρα του στο Λουξεμβούργο, για οδηγίες σχετικά με την εφαρμογή της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην υπόθεση της Promusicae, της κύριας ένωσης των Ισπανών μουσικών, εναντίον του παροχέα πρόσβασης στο Ίντερνετ Telefonica.

Η Promusicae είχε ζητήσει από την Telefonica να αποκαλύψει τις ταυτότητες και τις διευθύνσεις πελατών της που είναι ύποπτοι ότι χρησιμοποίησαν το KaZaA, ένα δημοφιλές πρόγραμμα P2P, για να κατεβάσουν δωρεάν μουσική η οποία προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.

«Οι κοινοτικοί νόμοι δεν απαιτούν από τα κράτη μέλη της ΕΕ, για να εξασφαλίσουν την αποτελεσματική προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων, να θεσμοθετήσουν μια υποχρέωση να αποκαλύπτουν προσωπικά δεδομένα στο πλαίσιο αστικών διαδικασιών» απεφάνθη το δικαστήριο.

Στην απόφασή του, αναφέρει ακόμη πως οι χώρες της ΕΕ πρέπει να πετύχουν μια «δίκαιη ισορροπία» ανάμεσα στην προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας και την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

AΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό πρακτορείο, Γαλλικό πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή