«Όχι» από την κυβέρνηση σε εξεταστική για Siemens τώρα

Κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για κινήσεις εντυπωσιασμού
Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2008 21:22
A- A A+

Αποκλείει για την ώρα η κυβέρνηση το ενδεχόμενο σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση της Siemens, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ για κινήσεις εντυπωσιασμού.

Ο κ. Θόδωρος Ρουσόπουλος σε δήλωσή του σημειώνει πως η διαφάνεια στο δημόσιο βίο υπηρετείται με έργα και όχι με λόγια και παραθέτει τα ακόλουθα:

«Α. Η Κυβέρνηση τη Νέας Δημοκρατίας πιστή σε αυτή την αξία από την αρχή της θητείας της το 2004 επαναδιαπραγματεύτηκε τη σύμβαση c4I με την εταιρεία saic (της οποίας κύριος υπεργολάβος ήταν η SIEMENS) και πέτυχε μετά από πολύχρονη διαπραγμάτευση σημαντικές τεχνικές αλλά και οικονομικές βελτιώσεις στους όρους τους οποίους είχε ήδη υπογράψει η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ας σημειωθεί ότι ενώ είχαν απομείνει μόνο δύο μήνες για να αποδοθεί ολόκληρο το έργο, που αφορούσε την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, έως τον Μάρτιο του 2004 είχε εκτελεστεί μόνο το 5% αυτού.

»Β. Από τον Δεκέμβριο του 2006 μάλιστα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης διαβίβασε αιτήματα δικαστικής συνδρομής εκατέρωθεν από τους εισαγγελείς του Μονάχου της Βέρνης και του Εφετείου Αθηνών, όχι μόνο για τη μια πτυχή του θέματος, δηλαδή το c4I, αλλά και για τυχόν διακίνηση μαύρου χρήματος.

»Γ. Είναι λοιπόν σημαντικό να ολοκληρωθεί η έρευνα της Δικαιοσύνης και να μην διακοπεί από τη Σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής τώρα».

«Η Νέα Δημοκρατία επιθυμώντας -όπως αποδεικνύεται στην πράξη- την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης αναμένει τα στοιχεία που θα προκύψουν από τη Δικαιοσύνη και φυσικά τότε θα προβεί και στη Βουλή σε οποιαδήποτε ενέργεια απαιτεί η βασική αρχή της διαφάνειας» καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή