ΠΑΣΟΚ: Αύριο η πρόταση για σύσταση εξεταστικής για Siemens

Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2008 18:48
A- A A+

Λόγω αργίας των υπηρεσιών της Βουλής για την Εξόδιο Ακολουθία του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα καταθέσουν αύριο το πρωί πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής (σύμφωνα με το άρ. 68, παράγραφοι 2 και 3 του Συντάγματος και τα άρ. 144-148 του Κανονισμού της Βουλής), προκειμένου να διερευνηθεί η αλήθεια στην υπόθεση της Siemens.

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην πρότασή τους, «η χώρα μας βιώνει το τελευταίο διάστημα, με ευθύνη της κυβέρνησης, μια γενικευμένη κρίση αξιών, απαξίωση θεσμών και προσώπων, διαφθορά, αυθαιρεσία της εξουσίας, κατάχρηση του δημόσιου πλούτου».

«Τις τελευταίες ημέρες σε μερίδα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης γίνεται αναφορά σε στοιχεία ερεύνης που διεξάγει η Γερμανική Δικαιοσύνη για οικονομικές και εμπορικές δραστηριότητες της γνωστής γερμανικής εταιρείας Siemens σε διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Οι πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας αφορούν στη διοχέτευση πολιτικού χρήματος σε κομματικά ταμεία και σε δωροδοκίες κυβερνητικών αξιωματούχων και υπηρεσιακών στελεχών».

Κατόπιν αυτών, οι βουλευτές τονίζουν ότι «το ΠΑΣΟΚ, ζητά με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες να διερευνηθεί και να λάμψει η αλήθεια και στην υπόθεση της Siemens».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή