ΗΠΑ - Ομπάμα «προτείνουν» οι New York Post

Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2008 20:18
A- A A+

Η καθημερινή συντηρητική εφημερίδα «New York Post» που ανήκει στον μεγιστάνα του Τύπου, Ρούπερτ Μέρντοχ, γνωστοποίησε την υποστήριξή της στον υποψήφιο των Δημοκρατικών, Μπάρακ Ομπάμα που τον κρίνει--στο κύριο άρθρο της- «προτιμότερο» από τη γερουσιαστή της Νέας Υόρκης, Χίλαρι Κλίντον.

Ο νεαρός γερουσιαστής από το Ιλινόι, χαρακτηρίζεται ως ο υποψήφιος της ανανέωσης, και παρουσιάζεται ως ένα "νέο ξεκίνημα" στην κούρσα για το Λευκό Οίκο σε σύγκριση με την Χίλαρι, την οποία ακολουθεί η κληρονομιά του σκανδάλου της προεδρίας Μπιλ Κλίντον.

«Προτρέπουμε τους εκλογείς να επιλέξουν τον Ομπάμα, έναν υποψήφιο μάλλον άγνωστο αλλά σαφώς προτιμότερο από την γερουσιαστή της Νέας Υόρκης» γράφει η συντηρητική εφημερίδα.

Παρά το ότι είναι χαρισματικός και έχει μεγάλη άνεση λόγου ο κ. Ομπάμπα υπολείπεται πείρας. Στο ζήτημα της εθνικής ασφάλειας για παράδειγμα η θέση του είναι μάλλον απλοϊκή," αλλά έτσι κι αλλιώς είναι καλύτερος από την κ. Κλίντον, καταλήγει το κύριο άρθρο της "Νew York Post".

Υπενθυμίζεται ότι η άλλη μεγάλη εφημερίδα, οι "Τάιμς της Νέας Υόρκης" εδώ και μια εβδομάδα έχουν ανακοινώσει την υποστήριξή τους στη Χίλαρι Κλίντον αφ' ενός και στον κ. Μακέιν αφ ετέρου.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλ πρακτ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή