Ιράκ: Τουλάχιστον 541 οι νεκροί τον Ιανουάριο

Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2008 10:36
EPA/SHEHAB AHMED

A- A A+

Συνολικά 541 Ιρακινοί - 463 πολίτες, 22 στρατιώτες και 56 αστυνομικοί - σκοτώθηκαν τον Ιανουάριο σε συγκρούσει σε ολόκληρο το Ιράκ, σύμφωνα με στοιχεία των υπουργείων Εσωτερικών, Αμυνας και Υγείας της χώρας.

Τα στοιχεία αυτά από ανεξάρτητη πηγή, τα οποία δεν έχουν επιβεβαιωθεί, δείχνουν ότι ο αριθμός των νεκρών είναι ο μικρότερος από τον Φεβρουάριο του 2006, όταν σημειώθηκε η επίθεση εναντίον μαυσωλείου στη Σαμάρα, η οποία πυροδότησε το κύμα αιματηρών συγκρούσεων ανάμεσα σε σιίτες και σουνίτες.

Σύμφωνα με την ανεξάρτητη ιστοσελίδα www.icasualties.org, που καταγράφει τα θύματα μεταξύ Αμερικανών και Ιρακινών από πληροφορίες του Τύπου, 554 Ιρακινοί έχασαν τη ζωή τους τον περασμένο μήνα: 485 πολίτες και 69 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

Μετά την επίθεση στη Σαμάρα, η ιρακινή κυβέρνηση αρνείται να καταγράψει τον αριθμό των θυμάτων και η αμερικανική διοίκηση δεν καταγράφει τις απώλειες ανάμεσα στους Ιρακινούς πολίτες.

Συνολικά 810 άνθρωποι τραυματίστηκαν τον Ιανουάριο, σύμφωνα πάντα με στοιχεία των τριών υπουργείων.

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Ιρακινοί έχουν χάσει τη ζωή τους στο Ιράκ από τον Μάρτιο του 2003, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας δημοσκοπήσεων Opinion Research Business (ORB).

Από τον Μάρτιο του 2003 έως και τον Ιούνιο του 2006, 120 Ιρακινοί πέθαναν από «βίαιο θάνατο» σε ημερήσια βάση, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή