Κένυα - Έκκληση για τερματισμό της βίας από το γγ του ΟΗΕ

¶λλοι οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σε νέες συγκρούσεις
Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2008 17:07
EPA/BERNAT ARMANGUE

A- A A+

Έκκληση για τερματισμό της βίας προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη της διεθνούς κοινότητας στην Κένυα απηύθυνε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν, ο οποίος μετέβη σήμερα στην αφρικανική χώρα σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της μεσολαβητικής πρωτοβουλίας του προκατόχου του Κόφι Ανάν.

«Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας» είπε ο κ. Μπαν στους δημοσιογράφους. «Χάσατε ήδη πάρα πολλά όσον αφορά την εικόνα σας, τα οικονομικά σας συμφέροντα... Αυτό είναι πολύ λυπηρό για μία χώρα που απολάμβανε την ελευθερία και τη σταθερότητα».

Ο γγ του ΟΗΕ ήδη συναντήθηκε με τον κ. Αναν και με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Ράιλα Οντίνγκα.

Την ίδια ώρα πάντως, ανακοινώθηκε ότι σήμερα σκοτώθηκαν τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι ενώ πολλά σπίτια πυρπολήθηκαν σε μία νέα έκρηξη εθνοτικής βίας στη δυτικά της χώρας.

Στο διεθνές αεροδρόμιο της Μομπάσα εκδηλώθηκε πυρκαγιά με αποτέλεσμα να εκκενωθεί μία αίθουσα όπου βρίσκονταν περίπου 100 Ιταλοί τουρίστες περιμένοντας την πτήση τους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο μέσα σε 30 λεπτά της ώρας, προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα στον τερματικό σταθμό 2 του αεροδρομίου, που εξυπηρετεί τις διεθνείς πτήσεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή