Βελιγράδι: Πανηγυρική συγκέντρωση για τη νίκη Τάντιτς

Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2008 09:34
ΑΠΕ-ΜΠΕ/KOCA SULEJMANOVIC

A- A A+

Με μια μεγάλη πανηγυρική συγκέντρωση στην πλατεία Τεράζιε του Βελιγραδίου, αργά χθες το βράδυ, ο νικητής του χθεσινού β΄ γύρου των προεδρικών εκλογών στη Σερβία, κ. Μπόρις Τάντιτς, γιόρτασε, μαζί με τους οπαδούς του, την επικράτησή του έναντι του αντιπάλου του, κ. Τόμισλαβ Νίκολιτς.

Σε μια συμβολική κίνηση, ο κ. Τάντιτς απευθύνθηκε στο συγκεντρωμένο πλήθος από το μπαλκόνι των κεντρικών γραφείων του κόμματός του (Δημοκρατικό Κόμμα), από όπου την εποχή που ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς ήταν στην εξουσία, οι ηγέτες της αντιπολίτευσης συνήθιζαν να εκφωνούν τους λόγους τους.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Β92 του Βελιγραδίου, οι οπαδοί του που συγκεντρώθηκαν εκεί αμέσως μόλις ανακοινώθηκαν τα πρώτα αποτελέσματα, φώναζαν συνθήματα, όπως «νίκη» και «Σερβία».

Ο κ. Μπόρις Τάντιτς ευχαρίστησε τους οπαδούς του, τονίζοντας ότι η ιδέα της Σερβίας που «κατακτά» την Ευρώπη με τη δυναμική, τις επιτυχίες, την πίστη και την οξύνοιά της, απέδειξε στον κόσμο τα πραγματικά «χρώματα» της χώρας και τη δύναμη της δημοκρατίας.

Ο κ. Τάντιτς ευχαρίστησε τους Σέρβους σε όλο τον πλανήτη που στήριξαν την επανεκλογή του, καθώς επίσης και τους Μλάτζαν Ντίνκιτς και Ρασίμ Λιάγιτς, τους πολιτικούς που, όπως είπε, στήριξαν από την αρχή, χωρίς όρους, την επανεκλογή του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή