Γ. Παπαντωνίου για Siemens: Το υπ. Δημόσιας Τάξης αρμόδιο για το σύστημα ασφαλείας

Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2008 12:56
UPD:14/02/2008 15:55
A- A A+

Την αρμοδιότητα για τις εισηγήσεις στο θέμα του συστήματος Ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων είχε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, διευκρινίζει ο πρώην υπουργός Αμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου, ζητώντας παράλληλα να χυθεί άπλετο φως με κάθε μέσο, δικαστικό και κοινοβουλευτικό, στην υπόθεση της Siemens. Eπιπρόσθετα, σημειώνει ότι οι τελικές αποφάσεις για το θέμα ελήφθησαν από το ΚΥΣΕΑ.

Ο κ. Παπαντωνίοιυ επισημαίνει μεταξύ άλλων, ότι στις περιπτώσεις όπου το αντικείμενο της προμήθειας δεν αφορά το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, όπως στην περίπτωση του συστήματος Ασφάλειας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η συμμετοχή του υπουργείου Εθνικής Αμυνας οριοθετείται από την επίβλεψη της τήρησης των διαδικασιών που προβλέπει το νομικό πλαίσιο (προθεσμίες, σύνθεση επιτροπών κλπ).

Σε όλες τις φάσεις της διαδικασίας επιλογής (εκπόνηση των απαιτήσεων, προδιαγραφών, αξιολόγηση των προσφορών διαπραγμάτευσης με τις ανταγωνίστριες εταιρίες, οριστικοποίηση της σύμβασης), καθοριστικό ρόλο έχει το καθ'ύλην αρμόδιο υπουργείο, στην προκειμένη περίπτωση το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, υπογραμμίζει ο πρώην υπουργός Αμυνας και προσθέτει:

Σε αυτό το πλαίσιο, σε όλη τη φάση της διαδικασίας επιλογής λειτουργούσε επιτροπή υπό την προεδρία του εκάστοτε υφυπουργού Δημόσιας Τάξης, η οποία επόπτευε των διαδικασιών και συνεδρίαζε στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή