Η κυβέρνηση επιμένει για την παράταση λειτουργίας του Μετρό

Κ. Χατζηδάκης: Eως το 2010 η επέκταση του τραμ στον Πειραιά
Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2008 14:13
UPD:14:34
A- A A+

Επιμένει η κυβέρνηση στην πιλοτική παράταση λειτουργίας του Μετρό την Παρασκευή και το Σάββατο. Όπως είπε ο υπουργός Μεταφορών, Κωστής Χατζηδάκης, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, η κυβέρνηση επιμένει σε αυτό το μέτρο δοκιμαστικά για δυο μήνες.

Παράλληλα, ο υπουργός κάλεσε τους συνδικαλιστές να συμμετάσχουν στην Επιτροπή αξιολόγησης της πιλοτικής εφαρμογής, επισημαίνοντας ότι είναι λάθος τους να απομονώνονται από το κοινωνικό σύνολο.

Σε κάθε δημοκρατική χώρα η κυβέρνηση είναι αυτή που αποφασίζει, παρατήρησε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε: Το μέτρο αυτό εφαρμόστηκε με επιτυχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες και δεν υπάρχει λόγος να μην εφαρμοστεί και πάλι.

Ο υπουργός Μεταφορών ενημέρωσε επίσης τον Πρωθυπουργό για τον εταιρικό μετασχηματισμό του ΟΣΕ, καθώς και για τα έργα επέκτασης των μέσων μαζικής μεταφοράς στις μεγάλες πόλεις και κυρίως στην Αθήνα.

Όπως είπε, η επέκταση του τραμ στον Πειραιά θα ολοκληρωθεί έως το 2010, η επέκταση του προαστιακού μέχρι Κερατέα – Λαύριο θα είναι έτοιμη έως το 2012 και η επέκταση του ΗΣΑΠ από Κηφισιά μέχρι εθνική οδό έως το 2014.

Επιπρόσθετα, ο Κωστής Χατζηδάκης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις "πράσινες μεταφορές" (εισαγωγή βιοκαυσίμων, υβριδικά ταξί, κλπ), ενώ αναφερόμενος στο ενδεχόμενο απόσυρσης αυτοκινήτων παλαιάς τεχνολογίας, είπε ότι το θέμα είναι υπό συζήτηση και υπό εξέταση, σημειώνοντας ότι αφορά και τα υπουργεία ΠΕΧΩΔΕ και Οικονομίας. Όπως διευκρίνισε, δεν τίθεται τέτοιο θέμα για τους επόμενους μήνες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή