Κόσοβο: Ίσως και εντός της εβδομάδας η ανακοίνωση της ημερομηνίας ανεξαρτητοποίησης

Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2008 15:50
A- A A+

Ίσως και εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθεί η ημερομηνία ανακήρυξης της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, δήλωσε ο πρωθυπουργός της επαρχίας, Χασίμ Θάτσι, μετά τις συνομιλίες που είχε στην Πρίστινα με τον Αλβανό υπουργό Εξωτερικών Λουλζίμ Μπάσα.

Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του Κοσόβου αναφέρουν ότι ο Αλβανός αξιωματούχος μετέφερε στους συνομιλητές του στην Πρίστινα «οδηγίες της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις για τα επόμενα βήματα στη διαδικασία ανεξαρτητοποίησης του Κοσόβου». Ωστόσο, οι αναφορές αυτές δεν επιβεβαιώνονται από επίσημα χείλη.

Ο κ. Μπάσα δήλωσε ότι επισκέπτεται την Πρίστινα για να ενημερώσει την ηγεσία του Κοσόβου σχετικά με το σχέδιο δράσης της αλβανικής κυβέρνησης, που προβλέπει την παροχή βοήθειας, εάν η Σερβία επιβάλει οικονομικό αποκλεισμό του Κοσόβου μετά την ανεξαρτητοποίησή του.

Ο Αλβανός υπουργός δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες του σχεδίου και διεμήνυσε πως το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η Σερβία θα διαπιστώσει ότι είναι λανθασμένη η εκτίμησή της πως μπορεί να ασκήσει πιέσεις στο νεοσύστατο κράτος του Κοσόβου, όπως είπε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή