Eρώτηση Γ. Παπανδρέου στον Πρωθυπουργό για ΔΕΗ

Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2008 12:00
A- A A+

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή με θέμα την πολιτική της κυβέρνησης στη ΔΕΗ κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Παπανδρέου.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ ακολουθεί πολιτική «με ύποπτες, αδιαφανείς και αυθαίρετες επιλογές που οδηγούν στον αφελληνισμό και την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης» καθώς και «με προβληματική διοίκηση και διαχείριση που έχει καταστήσει μια μέχρι πρότινος κερδοφόρο επιχείρηση σε ζημιογόνο».

Ο κ. Παπανδρέου ερωτά τον Πρωθυπουργό «βάσει ποιών μελετών δρομολογείται κατασκευή και λειτουργία τόσων πολλών μονάδων λιθάνθρακα», εάν έχουν υπολογιστεί οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την κατασκευή αυτών των μονάδων, και εάν αυτός ο σχεδιασμός είναι συμβατός με τις ρυθμίσεις του συστήματος εμπορίας ρύπων της ΕΕ.

Σε ό,τι αφορά τις συνεργασίες της ΔΕΗ με άλλες εταιρείες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ερωτά «γιατί η διοίκηση της ΔΕΗ δεν προκηρύσσει διεθνή ανοιχτό διαγωνισμό, ως οφείλει, για την αναζήτηση εταίρων της ΔΕΗ και επιλέγει αντ' αυτού τον ύποπτο και αδιαφανή δρόμο της απευθείας επιλογής;»

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή