Κονγκό: 4.500 άστεγοι από τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ

Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2008 12:59
A- A A+

Περίπου 4.500 άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι στο Νότιο Κίβου μετά την ολοκληρωτική ή μερική καταστροφή των σπιτιών τους από το σεισμό που έπληξε την Κυριακή την περιοχή αυτή στο ανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, έγινε γνωστό από το Γραφείο συντονισμού των ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ (Ocha), στο Μπουκάβου, πρωτεύουσα του Νοτίου Κίβου.

Από τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ, ο οποίος έπληξε τη δυτική Ρουάντα και την ανατολική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, σκοτώθηκαν συνολικά 43 άνθρωποι - 38 στη Ρουάντα και πέντε στη Λαϊή Δημοκρατία του Κονγκό - και τραυματίσθηκαν 320.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές στο Νότιο Κίβου, σήμερα θα αρχίσει η διανομή σκηνών και κουβερτών από το Πρόγραμμα του ΟΗΕ για την Ανάπτυξη (Pnud) και από τη Διεθνή Επιτροπή Διάσωσης (IRC) του ΟΗΕ, σε 915 οικογένειες, δηλαδή σε περίπου 4.500 ανθρώπους που έχουν μείνει άστεγοι.

Στη Ρουάντα, σωστικά συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς για τον εντοπισμό των ανθρώπων που βρίσκονται ακόμα παγιδευμένοι στα ερείπια των σπιτιών τους. Στο Σιανγκούγκου, περιοχή της Ρουάντας, η οποία συνορεύει με το Μπουκάβου, εκατοντάδες σπίτια έχουν καταρρεύσει.

Στο Νότιο Κίβου έχουν καταρρεύσει 99 σπίτια και 815 κρίθηκαν ακατάλληλα λόγω των ζημιών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή