Ιταλία: Υπογράφεται το διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής

Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2008 10:54
A- A A+

Το μεσημέρι θα υπογραφεί από τον πρόεδρο της ιταλικής Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο και τον υπό παραίτηση πρωθυπουργό της γείτονος, Ρομάνο Πρόντι, το διάταγμα για τη διάλυση του κοινοβουλίου, ανοίγοντας τον δρόμο για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, η ημερομηνία των οποίων θα καθοριστεί εντός της ημέρας από το υπουργικό συμβούλια.

Ο Ρομάνο Πρόντι θα μεταβεί στις 11:30' π.μ. τοπική ώρα (12:30' μ.μ. ώρα Ελλάδας) στο Προεδρικό Μέγαρο όπου θα συνυπογράψει το διάταγμα για τη διάλυση της Γερουσίας και της Βουλής.

Στη συνέχεια θα συνέλθει το υπουργικό συμβούλιο για να καθορίσει την ημερομηνία των εκλογών, εντός διαστήματος 45 έως 70 ημερών.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η πιθανότερη ημερομηνία είναι οι 13η και 14η Απριλίου, δηλαδή δύο χρόνια μετά τις τελευταίες εκλογές που ανέδειξαν νικητή τον κεντρο-αριστερό συνασπισμό.

Θα είναι η πέμπτη φορά που ο 71χρονος Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του συνασπισμού της δεξιάς, αντιμέτωπος με τον 52χρονο Βάλτερ Βελτρόνι, δήμαρχο της Ρώμης και ηγέτη του νέου Δημοκρατικού Κόμματος, ο οποίος έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο συγκρότησης ευρέος κεντρο-αριστερού συνασπισμού.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή